Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glenn Hyséns ilska: ”Sy in dem, för fan”

Matchen mellan IFK Göteborg och Gais fick avbrytas sedan raketer skjutits in på planen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Matchen återupptas under tisdagen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Cupderbyt mellan IFK Göteborg och Gais fick avbrytas efter skandalscener på läktaren.

Blåvitt-ikonen Glenn Hysén är rasande på de som sköt in raketer och knallskott på planen.

– Sy in dem för fan. Här går folk och väntar på ett derby som inte ägt rum på år och dar och så ställer folk till det så här, säger han.

Det hade gått sju år sedan Gais och IFK Göteborg senast mötte varandra i tävlingssammanhang när det var dags för derbybataljen i Svenska cupen på Bravida Arena under måndagen.

Men efter en intensiv första halvlek tvingades domaren Glenn Nyberg att bryta matchen efter bara några sekunders spel i andra halvlek.

Anledningen var att några Blåvitt-supportrar skjutit in mängder av raketer och knallskott på planen. Efter en timmes väntan och överläggande stod det klart att matchen skulle avbrytas för att återupptas klockan 14.00 på tisdag.

Enligt SportExpressens uppgifter gömdes pyrotekniken i ett förrådsutrymme på arenan ett bra tag innan avspark.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Enligt SportExpressens uppgifter gömdes pyrotekniken i ett förrådsutrymme på arenan ett bra tag innan avspark.

Glenn Hyséns ilska efter derbyt

Nu rasar Glenn Hysén mot de som ligger bakom det inträffade.

– Sy in dem för fan. Här går folk och väntar på ett derby som inte ägt rum på år och dar och så ställer folk till det så här, jag fattar inte hur man kan göra något sånt, saknar de hjärnor eller?, säger han.

Hysén ställer sig frågande till hur pjäserna lyckades hamna i händerna på de skyldiga.

– Jag fattar inte hur de kan förflytta sånt inne på arenan? Finns det ingen säkerhet över huvudtaget eller?, säger Hysén och fortsätter:

– Det känns olustigt att säga det, men tanken man får direkt är ju att man undrar om det kommer inifrån, att det finns någon uppgörelse.

Glenn Hysén.Foto: HENRIK JANSSON

Glenn Hysén om pyroteknik

Glenn Hysén säger att han själv uppskattar pyroteknik, men att det måste hållas efter.

– Jag tycker pyroteknik är jättefint, så länge det sköts på ett rätt och kontrollerat sätt, men att bränna på det här viset, då faller det direkt. Sitta och rikta in på planen. Idioter, säger han.

Nu efterfrågar IFK-ikonen hårdare nypor, för att stärka säkerheten i svensk fotboll.

– Det är bara att sätta till alla metoder som finns enligt mig, säkerheten måste komma först. Gör det som krävs, tuffaste metoderna som finns. Jag skiter i om jag måste bli kontrollerad en gång extra, bara den här typen av skit försvinner, säger Hysén.