Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Bjärsmyr tillbaka

Mattias Bjärsmyr tränade som vanligt på lördagen, men det gjorde inte Pontus Wernbloom.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Roland Nilsson.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. August Erlingmark, 22, sitter i karantän och missar det hyperviktiga mötet med Helsingborg. 

Men Mattias Bjärsmyr, 34, är redo för comeback. 

– Vill de att jag ska spela så spelar jag. Så har jag alltid gjort för IFK och kommer alltid att göra, säger mittbacken. 

Omkring 100 supportrar var på plats på Kamratgården när klubben bestämde sig för att köra öppen träning i 30 minuter. 

– Deras stöd betyder så klart jättemycket, säger Sebastian Eriksson. 

Saknades gjorde långtidsskadade Patrik Karlsson Lagemyr, Pontus Wernbloom (känning) och August Erlingmark som är satt i coronakarantän då en person i hans närhet testats positivt. Yahya Kalley var på plats i joggingskor och är inte aktuell för spel mot Helsingborg efter smällen mot Örebro senast. 

Men försvarskuggen Mattias Bjärsmyr gjorde sitt andra pass efter att ha varit covid-19-sjuk. 

– Jag har ju varit borta i två veckor och utifrån det känns det ändå okej. Jag har klarat mig rätt lindrigt. Trötthet, huvudvärk, smak och lukt och är fortfarande borta, men jag har sluppit feber och halsont, säger han. 

Bjärsmyr: Det är för dåligt

André Calisir är avstängd och mycket talar för att Mattias Bjärsmyr startar i det ångestladdade bortamötet som kan avgöra IFK Göteborgs framtid. 

– Tränaren tar ut laget, men jag är tillgänglig. Att vi har hamnat i den här situationen är för dåligt, men man kan inte springa och försvinna nu när det gäller så mycket. Man får visa sig och vara här. 

Vad säger du om Helsingborg? 

– Ett rätt så namnkunnigt lag som precis som oss kanske inte fått till det till hundra procent. Det blir speciella matcher nu på hösten när det ska avgöras. 

Hur är din relation till Mix Diskerud? 

– Vi var ju lagkompisar här. That's it. Han var ju här på lån några gånger. En trevlig kille kan man väl säga om honom. Han har väl gjort det rätt bra där, säger Bjärsmyr. 

Nilsson: Inte det man vill ha

Tränaren Roland Nilsson har en hel del att grubbla på, inte minst när det kommer till startelvan med tanke på frånvarolistan. 

– Det är inte det man vill ha i det här läget, definitivt inte. Man får jobba med det man har. Vi tar det försiktigt med Pontus och får se hur vi gör i morgon. 24 timmar kan betyda jättemycket i det här läget, men det är positivt att Mattias känner sig bra igen, säger Nilsson. 

Tänkbar startelva mot Helsingborg

4-2-3-1 från höger 

Giannias Anestis 

Alexander Jallow Kristopher da Graca Mattias Bjärsmyr Sebastian Eriksson 

Jakob Johansson Alhassan Yusuf

Hosam Aiesh  Tobias Sana  Giorgi Kharaishvili 

Pontus Wernbloom