Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bjärsmyr går rakt in i Göteborgs startelva

Expressens Daniel Kristoffersson, Markus Wulcan, Therese Strömberg och Mattias Larsson rapporterar från söndagens matcher i allsvenskan.
IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi och Mattias Bjärsmyr.Foto: ADAM IHSE / TT
Foto: TOMMY HOLL / IBL
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN NILSSON

André Calisir och Kristopher Da Graca utgick skadade mot Varberg. Den förstnämnde är med i matchtruppen mot Mjällby – men ser inte ut att starta.

I stället blir det ett nytt mittbackspar.

Enligt uppgifter till GT startar Mattias Bjärsmyr, 34, och 17-årige Jesper Tolinsson för Blåvitt i kväll.

IFK Göteborg fick båda sina mittbackar utbytta skadade mot Varberg. Efter drygt 20 minuters spel tappade André Calisir balansen på en hörna och krockade med Tobias Sana. Calisir blev liggande en stund innan han fick hjälp och leddes av planen.

Bara minuten senare var olyckan framme igen. Varbergs anfallare Alibek Aliev satsade våldsamt mot Kristopher Da Graca som fick bäras ut på bår. 

I kväll tar IFK Göteborg emot Mjällby på Gamla Ullevi. Calisir finns med i matchtruppen, däremot saknas Da Graca på grund av skada.

Asbaghis rockad

Men han ser inte ut att starta.

Enligt uppgifter till GT har tränaren Poya Asbaghi beslutat sig för att starta med Mattias Bjärsmyr, 34, och Jesper Tolinsson, 17, i mittlåset.

Om inget oförutsett sker fram till matchstart gör Bjärsmyr därmed sin första match från start för Blåvitt sedan säsongen 2017 och han är tänkt att ackompanjeras av Tolinsson som också får göra startdebut i allsvenskan för Blåvitt.

I övrigt får Nzuzi Toko och Victor Wernersson fortsatt förtroende i backlinjen.

Mattias Bjärsmyr besökte Kamratgården i början av juni och kom ut med ett kontrakt. GT träffade honom precis när han blivit klar.