Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna matchen: ”Hade satt laget i skiten annars”

Astrit Selmani.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Sirius deppar efter Varbergs kvittering.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Varberg räddade poäng sent på Studenternas.

Med två mål och en assist såg Astrit Selmani till att Varberg hämtade upp ett 3-1-underläge på bortaplan.

Resultatet innebär också att Sirius haft ledningen fem matcher i rad utan att lyckas vinna.

– Jag var tvungen att rädda laget där. Annars hade jag satt laget i skiten, säger Selmani i Dplay efter matchen.

Stefano Vecchia har gjort succé i inledningen av allsvenskan och när han var tillbaka från sin lättare knäskada gjorde han inte Sirius besvikna. 

I den nionde minuten ryckte han förbi Varbergs försvarare och placerade in 1-0 i den bortre gaveln för sitt femte mål i allsvenskan 2020.

En dryg kvart senare skulle också Astrit Selmani göra sitt femte mål för säsongen. Varberg-anfallaren vände runt i straffområdet och placerade bollen otagbart för Jonathan Viscosi i Sirius mål.

Vecchia gav dock Sirius en ny ledning strax innan halvtidsvilan. När Sirius fick frispark utanför straffområdet skruvade han in bollen som landade lågt intill Stojan Lukic högra stolpe.

Astrit Selmani räddade poäng för Varberg

Sirius utökade sin ledning i början av andra halvlek när Stefano Vecchia kom fri och Yukiya Sugita satte bollen i öppet mål på returen. Men när Sirius missade flera kontringslägen till 4-1 var det i stället Varberg som tog sig in i matchen via en kontring.

Sirius tappade bollen på mitten och Astrit Selmani spelade fram Erion Sadiku som snyggt satte 3-2.

Med en sista forcering lyckades Varberg också plocka med sig en poäng hem till västkusten. Efter ett inlägg studsade bollen ner till Astrit Selmani som forcerade in 3-3 förbi Jonathan Viscosi på tilläggstid.

Selmani tog därmed revansch för ett missat friläge några minuter tidigare.

– Jag var jävligt besviken efter den chippen så jag var tvungen att rädda laget där. Annars hade jag satt laget i skiten, säger Selmani i Dplay.

– Det är starkt att komma tillbaka. Det visar att vi aldrig ger upp.

”Hanterar det för dåligt”

Sirius tränare Henrik Rydström var mer uppgiven efter matchen.

– Vi har för dålig kvalitet när vi ska göra det avgörande målet. Vi har många lägen att stänga skiten, säger Rydström i Dplay.

– När det blir Championship-fotboll hanterar vi det för dåligt, konstaterar han.

– Vi är för dåliga helt enkelt och klar inte av när motståndarna trycker in folk i boxen, säger Stefano Vecchia i Dplay.