Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅNFoto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
 Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Gais-tränaren sågar sitt lag efter förlusten

Publicerad

GÖTEBORG. De har oftast spelat tillsammans.

Men när Falkenberg kom till Gamla Ullevi för att möta Gais möttes tvillingarna Anton och Calle Wede för fjärde gången i karriären.

– Det var mest i spelargången före som det var speciellt, säger Gais-Calle.

Brorsan Anton åkte hem med poängen – medan Calle och hans lagkamrater sågades av sin tränare.

Tvillingarna Wede har mestadels följts åt i karriären.

Förra året lämnade de Helsingborg och återförenades i Gais. Men inför den här säsongen återvände Anton till Falkenberg, där bröderna spelat tillsammans tidigare.

Duellerade en gång

De stod i närheten av varandra i spelargången före matchen och hälsade innan domaren blåste i gång matchen.

– Det är speciellt att tänka på att jag ska spela mot brorsan. Men när det väl drar i gång är det som vilken match som helst, säger Calle.

De kom i närheten av varandra vid några tillfällen, men hamnade bara i duell en gång.

Efteråt var det Falkenbergs-Anton som var den gladare av de två.

– En tung förlust. Vi var för dåliga i presspelet och fick inte till många spelvändningar, suckar Calle.

Vill ha bollen i högt tempo

En som inte nöjde sig med att sucka var Gais frispråkige tränare Bosko Orovic. Han var väldigt irriterad på spelet efter segern mot Värnamo i måndags.

Men efter 0–2 mot Falkenberg tog han fram den stora motorsågen.

Gais-tränaren vill att hans lag ska ha bollen mest och passa sig fram i högt tempo.

Men i den tidiga seriefinalen mot Falkenberg fick han se något annat.

– Vi går ner i ett bolltempo som är unikt. Jag har aldrig sett ett så lågt bolltempo tidigare. Det tog väl ungefär en och en halv minut att spela från högerback till vänsterback. Jag hade kunnat jobba runt i det tempot, dundrar han.

Gick ändå i fällan

Under den gångna veckans träningar hade Gais fokus på två saker: Falkenbergs omställningsspel och deras andrabollsspel.

– Andrabollsspel och omställningar – akta er. Det står med stora bokstäver på tavlan i omklädningsrummet. Den satt där i tre dagar. Ändå gick vi i fällan, säger Orovic.

Calle Wede håller med sin tränare.

– Det gick alldeles för sakta. Vi gjorde det mycket bättre när vi spelade i cupen. Vi får jobba oss tillbaka dit. Vi vet att vi kan spela mycket bättre, säger Wede.

Stukad skyttekung

En som har en bit kvar tills han kan göra sitt bästa är nye anfallaren Edin Hamidovic.

Han började på bänken mot Falkenberg, kom in efter paus.

– Jag har haft stukningar i båda fötterna. Det är bättre, men inte bra. Jag har knaprat mycket voltaren, men det hämmar mig, säger Hamidovic.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag