Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fysiskt bättre än någonsin och jävligt motiverad”

Dagens toppnyheter – sport.
John Alvbåge lämnar Sirius efter en säsong. Foto: STAFFAN CLAESSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. John Alvbåge, 37, lämnar Sirius och flyttar hem till Göteborg. 

Nu letar han ny klubb. 

– Jag vet att jag håller bra allsvensk klass och ser inget slut på karriären, säger han. 

Det blev bara sju matcher i Siriuströjan under säsongen. Delvis på grund av en skada, delvis på grund av konkurrenssituationen. 

Uppsalaföreningen valde att inte förlänga målvaktens kontrakt som går ut vid årsskiftet. 

– Jag var inte så intresserad av att fortsätta heller. Det har varit upp och ner och fram och tillbaka i år. Jag har fått lära känna nya gubbar och en ny stad, men det blev ingen större succé på grund av skadan. Sedan var det lite virrigt och jag åkte in och ut ur laget. Det blev inte så många matcher som jag hoppats på och som det lät inför säsongen, men så är det ibland. Ibland går det med och ibland emot. Annars känns det jävligt bra och jag är i bra fysisk form och väldigt motiverad inför framtiden, säger John Alvbåge, som nu flyttar hem till fru och barn i Torslanda. 

Vill spela i Göteborg 

– Det blir gott att komma hem. Drömmen är att spela i en Göteborgsklubb så att jag kan bo hemma med familjen, men jag stänger inga dörrar till någonting. Vilken adress eller nivå det blir står skrivet i stjärnorna, men jag vill spela så högt upp som möjligt. Jag vet att jag håller en bra nivå och det vet förhoppningsvis andra också. Min agent och vän Fredrik Risp har lagt ut lite krokar, men många klubbar har inte ens satt sina sportsliga organisationer än. 

Förutom Sirius har John Alvbåge representerat Örebro, IFK Göteborg, Minnesota United, Stabaek, Omnia Nicosia och Nea Salamis. Nästa år fyller han 38, men planen är alltså att fortsätta i flera säsonger till om allt vill sig väl. Han nämner att Edwin van der Sar vann Premier League som 40-åring och att Juventus Gianluigi Buffon fortfarande är aktiv som 41-åring. 

– Jag har mycket att bidra med och hoppas att åldern är en fördel. Jag är fysiskt starkare än någonsin och är jävligt motiverad. Slår man ihop den ekvationen borde man vara bättre än när man var runt 30. Och det vill jag visa. Jag älskar fotboll och det känns onödigt att lägga ner när jag vet att jag håller en bra nivå. Sedan kan jag inte välja och vraka, jag är som sagt beredd att lyssna på det mesta. Och som mentor till en yngre målvakt har jag mycket att ge. 

”Har full koll på det”

Tills vidare kommer Alvbåge att hålla i gång på egen hand hemma i Torslanda. Någon kollektiv fotbollsträning med något lag blir det dock inte. 

– Jag har full koll på hur man ska hålla sig i trim och har tränat fram till och med i dag. Det är bara att fortsätta att köra och inom kort löser det sig förhoppningsvis med en ny klubb.