Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förvånad över uppgifterna: ”Kom som en överraskning”

Marcus Berg. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Berg i Blåvitt-tröjan. Foto: LENNART REHNMAN

Under gårdagen briserade bomben: landslagsforwarden Marcus Berg, 32, är på väg tillbaka till IFK Göteborg, enligt podcasten Studio Allsvenskan. 

Själv bekräftar han att han lämnar Al-Ain men blev förvånad över uppgifterna att han skulle vara på väg hem i sommar.

– Att vi skulle vara nära en överenskommelse kom som en överraskning, säger han till Aftonbladet. 

Måndagen var en fin dag för samtliga sympatisörer till IFK Göteborg.

Först uppgav podcasten Studio Allsvenskan att ikonen Marcus Berg, 32, var högaktuell för en återkomst i klubben till sommaren då hans kontrakt löper ut.

Sedan gick IFK Göteborg ut och manglade ärkefienden AIK med 3-0 på hemmaplan efter mål av Giorgi Kharaishvili, Patrik Karlsson Lagemyr och Sargon Abraham.

Landslagsforwarden Marcus Berg har nåtts av uppgifterna.

I en intervju med Aftonbladet säger han att han aldrig stänger dörren för IFK Göteborg och att parterna vet var de har varandra.

– Men att vi skulle vara nära en överenskommelse kom som en överraskning, säger han, säger han till tidningen.

Marcus Bergs egna ord om Blåvittryktet: Ingen svår förhandling

Berg och familjen (hustru och tre barn) trivs utomlands. Han bekräftar att det inte blir någon förlängning i den emiratiska klubben Al-Ain.

Oavsett när (och om) Marcus Berg skulle välja att återvända till Blåvitt är det i alla fall inte ekonomin som sätter stopp.

– Det skulle inte bli någon svår förhandling för IFK Göteborg. Det handlar väl snarare om vad alternativen är och hur de lockar ur många olika perspektiv – var, nivån på fotbollen, vilka lag det är och så vidare, säger Berg.

Under gårdagen berättade IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson för GT att parterna för dialog men att han själv inte pratat med Berg.

– Vi har flera i föreningen som gör det. Det beror på vem som känner vem om vem som har bäst kontakt med vem. Men det är som med alla blåvita spelare där ute dom vet vart vi står. Dom vet att vi har en dialog med dem, vad vi behöver och sedan försöker vi kolla vad de behöver och om allting faller på plats blir det som med Lasse Vibe när det är dags, sade Markusson.