Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förre Bajen-talangen provtränar med Blåvitt

Amar Dzevlan i Hammarbytröjan 2018 under U16-SM-finalen mot Malmö.
Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Blåvitt är på målvaktsjakt inför säsongen 2022.

Nu provtränar den förre Hammarbytalangen Amar Dzevlan, 18, med klubben.

– En intressant målvakt och profil, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

I nuläget har IFK Göteborg bara Adam Benediktsson, 19, under kontrakt på målvaktssidan.

GT har tidigare berättat om en rad målvakter som kopplats ihop med Blåvitt sedan förstemålvakten Giannis Anestis, 30, inte fick förnyat kontrakt av klubben. 

Watfords Pontus Dahlberg, 23, blev det inte, inte heller Genoas Adrian Semper, 24, eller FC Köpenhamns Sten Grytebust, 32.  

Enligt uppgifter sprack den sistnämndes övergång till Blåvitt på grund av att han inte klarade läkarundersökningen. De uppgifterna ville sportchefen Pontus Farnerud inte kommentera.

”Vi vet hur vi har jobbat”

– Processen med att hitta en ny målvakt har vi jobbat med ett tag och vi har gjort ett grundligt arbete. Vad det sedan i slutändan blir får vi se. Det har tagit längre tid än vi hade hoppats, men det har sina olika anledningar som vi känner oss bekväma med. Vi vet hur vi har jobbat, sa Farnerud i förra veckan.

Dahlberg har i stället lånats ut till League One-klubben Gillingham FC medan Adrian Semper inte längre är aktuell för Blåvitt.

– Vi tittade på honom precis som på andra. Han spelar ju i Genoa igen och det är inte säkert att vi hade valt honom ändå om vi hade kunnat.  Det skulle vara oprofessionellt om vi bara hade ett eller två alternativ. Vi vill bara hitta en bra målvakt, förklarade Pontus Farnerud.

Amar Dzevlan näst längst till vänster på den bakre raden.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

18-åring provtränar med Blåvitt

Nu går alltså jakten vidare och den här veckan provtränar en ung målvakt med IFK Göteborg. 

Under måndagen genomförde Amar Dzevlan sitt första träningspass med Blåvitt. 

– En intressant målvakt och profil vi tittar på för att komplettera vår målvaktssituation, säger Pontus Farnerud om provspelaren.

Den 18-årige stockholmaren, som fyller 19 i början av februari, har ett förflutet i Hammarby som han tillhörde fram till sommaren 2019 då han lämnade Sverige och skrev ungdomskontrakt med tyska Eintracht Frankfurt. 

Sedan dess har han tillhört spanska Real Betis. 

”Det ska bli kul att vara här”, säger Amar Dzevlan som provtränar med IFK Göteborg i veckan.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

”En fantastisk klubb”

Nu är han kontraktslös och kommer alltså att provträna med IFK Göteborg.

– Det kändes bra, kul att vara här. Det är ett snabbt tempo, men det är bara att vänja sig, säger han till GP efter måndagens träningspass.

Han stannar hos Blåvitt i ett par dagar.

– Det är en fantastisk klubb, en av Skandinaviens största. Det ska bli kul att vara här.

Dzevlan är öppen för att fortsätta sin karriär på svensk mark.

– Jag tycker personligen att det är ett bra steg för mig att ta det första seniorsteget i Sverige. Jag tycker att jag har samlat på mig mycket erfarenhet och byggt upp det mentala. Jag tycker att jag är redo, men vi får se.

Tom Amos och Ole Söderberg, som var reserver bakom Giannis Anestis, har båda hittat nya klubbar (Jönköpings Södra respektive Gais) och därmed lämnat Blåvitt.