Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förre AIK-spelaren till allsvensk rival

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON

Här är spelaren som ser ut att bli BK Häckens nästa nyförvärv.

Enligt SportExpressens uppgifter väntas förre AIK-spelaren Viktor Lundberg skriva på för klubben inom kort. 

Lundberg tillhör just nu portugisiska CS Maritimo - men är nu bara detaljer från att klubbyte. 

Efter att nye tränaren Mikael Stahre tog Häcken från en tiondeplats till att komma fyra i allsvenskan den här säsongen stod det i december klart att han lämnade klubben - trots två år kvar på sitt kontrakt. Stahre sade upp sig för att bli nu huvudtränare i San José Earthquakes i MLS och förre AIK-tränaren Andreas Alm ersatte honom. 

Andreas Alm ersatte Mikael Stahre

Alm presenterades av Häcken på en presskonferens den 8 december. 

– Jag är förstås full av förväntan inför starten den 8 januari. På kort tid har jag umgåtts med BK Häcken och vi har haft en process, som till stor del förstås har varit en förhandling men vi har även fått lära känna varandra. Att de pekade på mig och sa "det är dig vi vill ha" gjorde så klart att det blev en bra start på diskussionerna. Sedan har det varit en god känsla genom hela processen. 

- Här vill man något, sa Alm på den officiella presskonferensen då.  

Viktor Lundberg nära BK Häcken 

Nu är Alm också på väg att förstärka laget med en före detta AIK-spelare. Det handlar om Viktor Lundberg, senast i portugisiska CS Maritimo, som enligt SportExpressens uppgifter bara är små detaljer från att skriva på för klubben. 


LÄS MER: Bekräftat: Nästa stjärna att lämna MFF – efter två SM-guld


Alm har haft Viktor Lundberg under tiden i AIK och känner spelaren väl. 26-årige Lundberg kan spela såväl forward, ytter som offensiv mittfältare. 

Lundberg kan presenteras inom kort

Han kommer senast från en sejour i portugisiska Maritimo, en klubb han skrev på för somras. Men där har det blivit lite speltid och bara sju matcher totalt. Kontraktet med den portugisiska klubben sträcker sig till 2020 och kommer parterna inte överens om att bryta kontraktet i förtid måste BK Häcken köpa loss spelaren. 

Går allt som planerat väntas övergången presenteras inom de närmaste dagarna. 

SportExpressen har förgäves sökt BK Häckens sportchef Sonny Karlsson för en kommentar.