Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränaren förlänger – efter FFF:s uttåg

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

FALKENBERG. Falkenberg är klart för superettan 2021. 

Då meddelar tränaren Hasse Eklund att han förlänger sitt kontrakt med ett år. 

– Jag är jäkligt revanschsugen på att försöka lyfta tillbaka Falkenberg, säger han. 

Samtidigt riskerar laget att tappa flera tongivande spelare, däribland kaptenen Carl Johansson. 

Falkenberg lyckades inte hålla sig kvar i allsvenskan utan får i stället sikta in sig på spel i superettan säsongen 2021. 

– Det är alltid tungt att åka ur en serie, vi har haft det slitsamt hela året och det kulminerade i dag. Balanserar du för mycket på den slaka linan så trillar du ner någon gång, säger tränaren Hasse Eklund.

Uttåget till trots så blir Hasse Eklund Falkenberg trogen. Direkt efter slutsignal avslöjade han att han förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år. 

– Jag är superbesviken att jag inte lyckats utveckla laget som vi hade önskat. Jag har inte lyckats träffa rätt på samma sätt som förra året. Jag har inte kommit upp i min nivå, så jag är jäkligt revanschsugen på att försöka lyfta tillbaka Falkenberg. Vi hör hemma i allsvenskan, säger han.

Varför inte längre än ett år?

– Jag har varit här i så många år... Det blev så den här gången.

Vad behövs för att ni ska kunna etablera er i allsvenskan?

– Ekonomin behöver förbättras, vi är en lågbudgetklubb i allsvenskan. Sen måste vi pricka rätt med rekryteringar, nu har våra tänkta spetsspelare blivit skadade. Vi har inte så mycket att jobba med och måste ha stor utväxling på kronan vi satsar. 

Lagkaptenen kan lämna

Truppbygget inför nästa säsong börjar tämligen omgående. En av spelarna som sitter på utgående kontrakt är lagkaptenen Carl Johansson. Han vill dock inte spekulera i framtiden ännu. 

– Vi får se, jag vill smälta detta först, säger Johansson.

Är det allsvenskan nästa år också som är ditt mål?

– Jag känner att jag håller för högre nivå än superettan. 

Hasse Eklund om arbetet inför nästa säsong:

– Nu får vi se. Många vill lämna och försvinna när man åker ur, men vi hoppas kunna behålla så många som möjligt. Vi vill tillbaka och klubben är inställd på det också. 

Totalt sitter Falkenberg på tolv utgående kontrakt. 

– Det är ett vanligt scenario i Falkenberg. På grund av ekonomin kan vi inte skriva längre kontrakt. Vi vill dessutom utveckla spelare som kommer hit och sälja vidare, det är en del av strategin. 

Hasse Eklund avslutar:

– Men vi kommer att ha ett starkt lag nästa år, det är jag helt övertygad om.