Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flyttar fler matcher – efter gräskaoset

Gamla Ullevi. Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi. Foto: ADAM IHSE / TT

GÖTEBORG. Hybridgräsmattan på Gamla Ullevi fick godkänt vid Svenska fotbollförbundets planinspektion.

Trots det väljer Got Event att hålla arenan stängd från matcher fram till den 10 maj.

– Vi ger nu planen bästa förutsättningar att etablera sig ordentligt och minskar risken att behöva flytta matcher längre fram under säsongen, säger Anders Albertsson, evenemangschef på Got Event.

Lasse Vibe, IFK Göteborg. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg, Gais och Öis har redan tvingats flytta två av sina hemmamatcher i år till följd av problemen med hybridgräsmattan på Gamla Ullevi som GT tidigare har rapporterat om.

Fler blir det.

Trots att Svenska fotbollförbundet under tisdagen godände arenans hybridgräs för spel väljer det kommunala arenabolaget Got Event nu att stänga Gamla Ullevi fram till den 10 maj.

– Det känns skönt att få besked om att planen nu klarar minimikraven och är godkänd för spel. Det täta matchprogrammet framöver och det faktum att planen fortfarande har några svaga områden gör att vi beslutat flytta fram första speldatum till den 10 maj och matchen mellan Gais och IK Frej, säger Got Events evenemangschef Anders Albertsson.

Ullevi. Foto: ADAM IHSE / TT

”Har några svaga områden”

Bland annat tvingas IFK Göteborg flytta stormatchen mot AIK till Ullevi. Blåvitt har vunnit båda sina matcher på den anrika arenan hittills – mot Elfsborg med 3–0 och mot Helsingborg med 3–1.

– Fyra matcher behöver flyttas och vi har informerat berörda föreningar för att ge dem en rimlig framförhållning inför kommande matcher. Vi ger nu planen bästa förutsättningar att etablera sig ordentligt och minskar risken att behöva flytta matcher längre fram under säsongen, säger Anders Albertsson.

IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson:

– Som vi meddelat under hela denna process hade vi önskat att starta säsongen på vår hemarena. Nu har det gått bra för oss på Ullevi vilket öppnar upp för en större förståelse bland våra årskortsinnehavare och biljettköpare som i de flesta fall har haft en riktigt bra matchupplevelse. Men, utmaningarna är många för att vi ska kunna leverera enligt de koncept och löften vi har sålt in under försäsong i form av sittplatser, läktarkoncept med mera. Nu verkar detta vara sista matchen innan vi kan återvända till Gamla Ullevi och vi hoppas att Göteborg går man ur huse för att se denna klassiska sammandrabbning på Ullevi.

Elin Rubensson, Göteborg FC. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

GFC flyttar cupfinalen

Även damernas cupfinal mellan Göteborg FC och Kristianstad, som skulle ha spelats på Gamla Ullevi den 1 maj, tvingas till en flytt. Där blir antingen Ullevi eller Valhalla IP ny spelplats.

Gais har spelat sina första hemmamatcher på Bravida arena, men eftersom den är upptagen av Häckens match mot Gif Sundsvall lär Gais få spela mötet med Jönköpings Södra på Ullevi.

 

LÄS MER: Bakslaget: Blåvitt och Gais tvingas flytta igen

LÄS MER: Legendarens kritik: ”Hade redan bestämt sig”

Matcherna som flyttas

Fredag 26/4: 

Öis–Västerås

Flyttas till: Ullevi

 

Måndag 29/4: 

IFK Göteborg–AIK

Flyttas till: Ullevi

 

Onsdag 1/5:

Göteborg FC–Kristianstads DFF

Flyttas till: Valhalla IP/Ullevi

 

Söndag 5/5:

Gais–Jönköpings Södra

Flyttas till: Ullevi