Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flera frågetecken inför mötet mot Kalmar FF

Studio GT.
Det finns flera frågetecken inför mötet mot Kalmar FF. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Poya Asbaghi. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Blåvit fick fira efter vinsten mot Helsingborg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ett hårt matchande har lett till att det är frågetecken kring flera spelare inför mötet mot Kalmar FF.

Något som har lett till att Poya Asbaghi tillsammans med tränarteamet fått göra ändringar i upplägget.

– Det är mer än bara en spelare, det är för många för att säga, säger Poya Asbaghi.

I veckan så gick elitlagen in i den svenska cupen. För Blåvitts del så innebär mötet mot Kalmar den tredje matchen inom loppet av en vecka.

Samtidigt betonar han att Kalmar inte kommer att bli en lätt match.

– De har en spets som man på förhand pratade om skulle vara ett topplag. När de nu har fått tillbaka skadade spelare så ser man kvaliteten i truppen. Det är ett bra allsvenskt lag på papperet som kommer till Ullevi, säger Poya Asbaghi.

Flera frågetecken inför mötet mot Kalmar FF

Rasmus Wikström och Patrik Karlsson Lagermyr är långtidsskadade sedan tidigare. Alhassan Yusuf missar matchen på grund av avstängning.

Annars har Poya Asbaghi ett helt lag till sitt förfogande – men det finns frågetecken inför mötet mot Kalmar.

– Några är inte hundra, vi har spelat match nyligen och på en plan som spelarna inte är vana vid. Men alla som var på träningen är uttagningsbara och kan göra minuter, säger han.

Vilka är du tveksamma till?

– Just nu är det mer än bara en, det är en hel del. Det är för många för att säga. Vi försökte planera om träningen i går och i dag för att få ner belastningen och sen får vi se hur spelarna reagerar på det.

Samtidigt har det under söndagen ryktats om att Sebastian Ohlsson skulle vara aktuell för en utlandsflytt, något som Sportbladet rapporterar.

Tappat konkurrensen i backlinjen

Poya Asbaghi menar att det inte påverkar uppladdningen.

– Så länge de är här utgår jag som tränare att de är uttagningsbara och att jag kan spela dem. Jag har inte hört något annat än att han är IFK-spelare i dag och i morgon, säger han.

När han ser tillbaka på sommaren, där Blåvitt var aktiva under transferfönstret, summerar han den som ”en spännande sommar”.

– Först och främst har vi säkrat klubbens ekonomi, vilket har varit viktigare än någonting annat. Att vi gjorde det genom att en av våra egna spelare fick gå till en storklubb ger oss stolthet, säger Asbaghi och fortsätter:

– Offensivt har vi en bra balans med Sana och Hosam men sommaren som helhet har gett oss en mindre konkurrenssituation där bak, i varje fall i form av bredd. Vi får se vad effekten av det i slutändan blir, just nu klarar vi oss bra eftersom backarna är friska.