Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cibickis kritik: ”Det sjukaste jag sett”

Mohamed Buya Turay och den nyligen inbytte Elfsborgsförsvararen Jon Jönsson.Foto: C More
Buya Turay faller, till synes helt på egen hand.Foto: C More
Fredrik Ulvestad satte straffen – norrmannens andra mål för dagen.Foto: C More
Pawel Cibicki.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Djurgården besegrade Elfsborg med 2-0 i den här säsongens kanske mest händelserika match. 

De första 45 minuterna innehöll ett rött kort, en skräckskada och en tveksam straff som ledde till Djurgårdens 2-0-mål. 

- Det är en jättefilmning, säger C More:s expert Jon Persson. 

Det blev en dramatisk första halvlek på Tele 2 arena mellan Djurgården och Elfsborg. Redan efter fyra minuter kunde Fredrik Ulvestad raka in ett fint inlägg från Elliot Käck. 

Men hemmalagets målglädje utbyttes snart mot något annat sedan Haris Radetinac blivit utvisad efter ett bråk med Elfsborgs ytterback Simon Strand. 

Ett bråk där C More:s expert Alexander Axén menade att Strand uppträdde ohederligt. 

- Han (Strand) provocerar fram det röda kortet, man gör inte så när man är professionell, säger han. 

TV: Radetinac får rött kort – och blir rasande

Därefter blev det otäckt. 

Anklagar Mohamed Buya Turay för filmning

Mohamed Buya Turay försökte sig på en cykelspark med träffade enbart - helt utan egen förskyllan - endast Joakim Nilssons huvud. Nilsson föll ner till marken och spelarna skrek direkt efter medicinsk personal. 

Det var orolig stämning på arenan medan Nilsson fick vård, men lyckligtvis kunde han sätta sig upp och sedan hjälpas av planen.  

TV: Otäcka scener när Joakim Nilsson skadas

Han ersattes av Jon Jönsson som fick en mardrömsstart på sin match. Det första som hände var att han hamnade i en löpduell med Buya Turay - som gick omkull och domaren pekade på straffpunkten. 

Helt felaktigt, menar C More:s expert Jon Persson. 

- Det är en jättefilmning som leder till straffen, säger Persson och fortsätter: 

- Jon Jönsson ska definitivt inte lastas för en straff han inte orsakar. Buya Turay filmar. 

Cibicki: ”Det är en kompensation för fansen”

Pawel Cibicki delar Perssons syn på saken. 

- Första halvlek är något av de sjukaste man sett, det är så typiskt när domarna.. jag vet inte om jag har fel för jag har inte sett situationen med Radetinac i efterhand, men att domarna alltid ska kompensera något. Det är så tydligt att det alltid händer i allsvenskan. Om domarna gör något fel i början så måste de alltid kompensera det. För mig är det ingen straff, även om det är straff så är det utanför och det säger jag till honom på planen men nej, han är bestämd och då är det inte lönt att snacka, säger han. 

Du tycker straffen är en kompensation?

– Det tycker jag. Det är till fansen. För mig är det ingen straff, även om han dömer straff så är den utanför. Det är tråkigt.

Det var väldigt hetsigt i första halvlek vid flera situationer. Hur upplever du det?

- Det var jättehetsigt, vi måste ha domare som klarar av det. Jag gillar Glenn (Nyberg) och har inget emot honom, men det blir för mycket för honom. Det var flera halvdana situationer där han tog fram korten direkt och det röda kortet tror jag inte att han ser, utan det är assisterande. Han måste lita på sin kompanjon, men han vill kompensera lite. Det är min känsla. Jag gillar honom.

Glenn Nyberg fick efter matchen ge sin syn på straffsparken.

– Live så upplever jag att det är en kontakt på Buya Turays häl som gör att han ramlar. Den har vi kollat på i omklädningsrummet och den är felaktig, av de bilderna jag sett efteråt. Den är utanför. Men under matchen upplever jag att kontakten är innanför straffområdet och då är det straff, säger Nyberg.

Djurgården kliver upp på tredje plats

Till den andra halvleken lugnade det ner sig betänkligt. Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf sa inför de avslutande 45 minuterna att deras fokus låg på att försvara kompakt och inte ge Elfsborg chansen att leta sig tillbaka in i matchen. 

Det lyckades de ganska bra med. Elfsborg pressade på framåt i jakt på ett mål, men det blev aldrig en riktig forcering från de gulsvarta, i alla fall inte tillräcklig för att på allvar skaka hemmalaget. 

Matchen slutade 2-0 och Djurgården kliver därmed upp på tredjeplats i en haltande tabell. Elfsborg ligger sjua.