Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Finns det en möjlighet ska vi försöka vi ta den”

Giorgi Kharaishvili blev utvisad mot Djurgården. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Giorgi Kharaishvili, 22, drog på sig två gula kort mot Djurgården och visades ut. 

Nu funderar IFK Göteborg på att överklaga beslutet för att få stjärnan spelklar till mötet med Helsingborg. 

– Ser vi en möjlighet kommer vi att försöka ta den, säger tränaren Poya Asbaghi. 

Georgierns andra gula kort på Tele 2 arena har blivit omdiskuterat. Mittfältaren halkade, gled in i djurgårdaren Elliot Käck – och visades ut med drygt 20 minuter kvar av matchen, som hemmalaget till slut vann med 2-1. 

– Klart att vi tycker att utvisningen är olycklig. Giorgi bromsar in precis innan och vill verkligen inte skada någon och så halkar han. På det sättet väldigt olycklig utvisning, men sedan är inte jag någon expert på regeltolkningen och det är det vi ska sätta oss in i innan vi eventuellt överklagar, säger Poya Asbaghi. 

Giorgi Kharaishvili och domaren Andreas Ekberg var inte alls överens. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

I nuläget är Giorgi Kharaishvili avstängd i hemmamötet med Helsingborg på Ullevi på måndag. 

– Jag vill inte säga för mycket och säga att det till hundra procent inte är en utvisning. Jag har respekt för att domarna först och främst ska veta reglerna bättre än mig, men det är klart att om vi ser en möjlighet att kunna få Giorgi tillbaka mot Helsingborg så kommer vi att försöka ta den, fortsätter Blåvitts tränare. 

Kharaishvili: ”Så besviken”

Huvudpersonen själv var deppig efter matchen i Stockholm. 

– Jag tycker att det andra gula kortet var fel. Jag halkade och ville inte fälla honom. Jag sa till domaren att jag halkade men det gjorde ingen skillnad. Planen var blöt vilket gör att man kan halka runt. Det var fler spelare som halkade i matchen, vilket är normalt. Jag är så besviken just nu. Vi var tio man och gjorde mål men det var orättvist och oturlig för mig och laget, sa Giorgi Kharaishvili.  

Tidningen GP har pratat med domaren Andreas Ekberg. Han säger så här om den uppmärksammade situationen: 

– Till att börja med förstår jag göteborgarnas frustration litegrann över situationen. Han kommer med fart in, jag ser att han försöker hålla igen, att han tappar balansen och kapar Djurgårdsspelaren. Effekten av det blir att det blir en vårdslös tackling och därmed varning då. Som sagt: Jag förstår frustrationen att han tappar balansen och halkar, men jag kan inte ta hänsyn till det i bedömningen.

IFK Göteborg har enligt regelverket fem dagar på sig att lämna in en överklagan till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.