Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem spelare dumpas av Blåvitt – höll inte måttet

Andreas Öhman, Jake Weisbrod, Edvin Dahlqvist, Erik Gunnarsson och Lawson Sabah får inte nya kontrakt med IFK Göteborg.Foto: BILDBYRÅN
Edvin Dahlqvist.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jake Weisbrod i Oddevold-tröjan.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. De har inte lyckats slå igenom i IFK Göteborg.

Nu dumpar Blåvitt fem av sina utlånade spelare, enligt GT:s uppgifter.

Erik Gunnarsson, 20, Andreas Öhman, 21, Edvin Dahlqvist, 20, Jake Weisbrod, 19, och Lawson Sabah, 22, kommer inte att erbjudas nya kontrakt.

IFK Göteborg hade sex spelare utlånade den gångna säsongen.

För Amin Affane, som spelade med Öis i superettan under hösten, är framtiden oviss – men den 25-årige mittfältaren ska i utgångsläget tillbaka till Kamratgården. 

Erik Gunnarsson, Andreas Öhman och Edvin Dahlqvist har varit utlånade till Utsikten i division 1 men har inte utvecklats som IFK Göteborg eller de själva hade hoppats på. Dahlqvist platsade inte i Utsikten och valde i somras att lämna laget för att i stället träna på Kamratgården. 

Jake Weisbrod har varit utlånad till Oddevold som degraderades till division 2. Lawson Sabah har varit utlånad till Linköping City i division 1 men dragits med skadebekymmer under säsongen. Ghananen har avtal med Blåvitt fram till sommaren 2020. 

IFK Göteborgs sportsliga ledning har enligt GT:s uppgifter bestämt sig för att inte erbjuda nytt kontrakt till någon av de utlånade spelarna. 

De är därmed fria att söka ny klubb inför 2020. 

Jake Weisbrod.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Erik Gunnarsson i Utsikten-tröjan.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Edvin Dahlqvist.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Andreas Öhman.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Lawson Sabah.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Avbröt elitsatsningen 

Inför 2019 flyttade IFK Göteborg upp fem spelare från de egna leden. Edvin Dahlqvist, Victor Olofsson och Erik Gunnarsson skrev på ettåriga lärlingsavtal medan Rasmus Wikström och Emil Holm belönades med treåriga A-lagskontrakt. 

Olofsson valde i somras att avbryta elitsatsningen för att i stället studera, och nu lämnar alltså även Dahlqvist och Gunnarsson föreningen. 

Rasmus Wikström hann göra två framträdande i allsvenskan innan han drog av korsbandet. Emil Holm gjorde två starter och nio inhopp. 

Två spelare som IFK Göteborg fortfarande bedömer har stor utvecklingspotential. 

Blåvitts sportchef Kennet Andersson vill inte uttala sig om uppgifterna om att de fem spelarna som varit utlånade kommer att lämna klubben permanent.