Fem matcher utan vinst - nu ska IFK Göteborg studsa tillbaka mot Elfsborg

Mikael Stahre är positiv inför matchen mot Elfsborg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Marcus Berg hoppas kunna glädja Blåvitt-fansen med tre poäng under söndagen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det är derbydags på söndagen när IFK Göteborg reser till Borås för match mot Elfsborg.

Efter fem matcher utan vinst och en turbulent tid i klubben hoppas de nu studsa tillbaka och Mikael Stahre och Marcus Berg är positiva.

– Känslan är bra. Vi har flera spelare tillbaka och det känns bra på träningarna, vi är redo, säger tränaren.

Senaste vinsten kom mot Häcken den 17 april. Sedan dess har IFK Göteborg spelat fem matcher utan vinst och dalat i tabellen. 

Tre förluster och två oavgjorda är deras facit sedan derbyvinsten för drygt en månad sen. Matchen mot Varberg förra veckan slutade 1-1, en match som Blåvitt borde ha vunnit.

– Jag tycker prestationen mot Varberg är ett steg i rätt riktning. Vi är värda mer än ett poäng där. Vi borde ha avgjort matchen i början av andra, då hade vi kunnat vinna med två, tre bollar, säger Mikael Stahre.

Just det, att de inte lyckas punktera matcherna är en återkommande faktor. De har tappat ledningar mot Djurgården, Kalmar och nu senast Varberg.

”Det är inga hokus pokus grejer”

– Det är någonting vi måste förbättra, helhetsbilden. Kunna stänga matcher tidigare. En 1-0 ledning är aldrig safe och det är någonting vi måste jobba på. Sen är det inga hokus pokus grejer. Det får inte sätta sig mentalt, säger lagkaptenen Marcus Berg.

Elfsborg har likt IFK Göteborg en något svagare formkurva. Boråslaget ligger efter åtta spelade omgångar på samma antal poäng som Blåvitt och har två vinster på sina fem senaste matcher. 

– De har också vacklat lite. Men det kommer bli en tuff match för båda lagen och förmodligen en rolig match att se på som åskådare, säger Marcus Berg.

Det har varit en turbulent period för Blåvitt som i veckan bekräftade att Tobias Sana tvingas lämna klubben.

Men det finns också positiva nyheter. Till matchen mot Elfsborg har Blåvitt i stort sett alla spelare tillgängliga. Det har funnits frågetecken för Mattias Bjärsmyr och Oscar Wendt. Men den rutinerade duon är tillbaka.

”Alla spelare är tillgängliga”

– Alla spelare är tillgängliga mot Elfsborg och det har sett bra ut på träning vilket är skönt, säger Mikael Stahre.

Många Blåvita supportrar väntas göra den korta resan till Borås för att stötta laget och Marcus Berg hoppas kunna glädja de med tre poäng.

– Det kommer vara mycket Blåvita fans där och det kommer vara speciellt. Vi hoppas kunna ge våra fans en bra söndag och tre härliga poäng, avslutar han.

TV: Allsvenska frågelådan