Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Fantastiskt, jag är glad att det släppte”

Gustav Engvall. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Blåvitt firar 1-0 mot Dalkurd. Foto: /IBL / /IBL

Gustav Engvall var tillbaks i startelvan när IFK Göteborg besegrade Dalkurd. Anfallarens mål blev matchavgörande – trots bortalagets mängder med chanser. 

– Det är fantastiskt, jag är glad att det släppte, säger Engvall till C More. 

Första halvleken mellan IFK Göteborg och Dalkurd var en svängig sådan. Buya Turay fick redan i den tredje minuten ett friläge med Pontus Dahlberg men anfallarens avslut gick tätt utanför mål. 

Simon Strand fick kort därefter nästa jätteläge för Dalkurd men skottet täcktes ut till hörna. Första tio minuterna var inte alls bra för IFK Göteborg då bortalaget kom i våg efter våg av farligheter. 

Efter att IFK Göteborg börjat trumma i gång i slutet av halvleken, kom utdelningen direkt. 

Efter två raka förluster var Gustav Engvall tillbaks i Blåvitts startelva. Det blev ett succédrag av tränare Poya Asbaghi, då Engvall på tilläggstid av den första halvleken satte 1-0. 

– Det är för dåligt, vi ska kunna stänga av det där. Det är inte så svårt, det är bara att skicka i väg bollen. Åt helvete, rent ut sagt, säger Dalkurds Henrik Löfkvist till C More. 

”Skönt så klart”

Engvall däremot var givetvis nöjd med målet, efter den tunga hösten i Djurgården och starten i Blåvitt. 

– Det var ett fint mål, bra av Mix. Det har varit en tuff tid. Det är fantastiskt, att det släppte nu, säger Engvall till C More. 

Tempot gick ner i den andra halvleken, vilket passade hemmalaget. Blåvitt lyckades bättre med att stänga ytorna för Dalkurd än vad man gjorde i första halvlek. 

I den 76:e minuten byttes Engvall ut, till förmån för Elias Omarsson. Matchhjälten fick varma applåder från majoriteten av de 9165 på Gamla Ullevi. 

”Det gör mig ledsen”

I matchens sista minut nickade Dalkurds målvakt Abdelaziz Demircan tätt över på en frispark. 

Vinsten innebär att IFK Göteborg har sex inspelade poäng i årets allsvenska och kliver upp på sjätte plats i tabellen.  

Poya Asbaghi var nöjd med segern, den första på hemmaplan, efter matchen. 

– Vi börjar matchen ganska dåligt, vi är alldeles för öppna. De kommer igenom vår backlinje för lätt, det var ganska okontrollerat spel från båda håll. Dalkurd har mycket omställningar som blir farliga. Vi får in målet genom vårt omställningsspel, säger Asbaghi till C More. 

Dalkurds dito Azrudin Valentic var både stolt och ledsen efter insatsen mot IFK Göteborg. 

– Vi kommer och spelar som vi vill oavsett vilka vi möter. Man blir ledsen på grund av den fantastiska publik som vi har, därför känns det lite för mig som är en människa som har mycket känslor, säger Valentic. 

I och med Elfsborgs seger mot Brommapojkarna ligger nu Dalkurd på kvalplats i allsvenskan.

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!