Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brattberg: ”Är väldigt nöjd med min insats”

Tibor Joza och målvakten Johan Brattberg hade en del att stå i mot Norrköping.Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Ribbskott och gott om målchanser för IFK Norrköping. 

Men Falkenbergs FF höll nere siffrorna och är trots förlusten klart för kvartsfinal i cupen tack vare bättre målskillnad. 

– Jag är väldigt nöjd med min insats, säger målvakten Johan Brattberg.  

Förutsättningarna inför avspark: IFK Norrköping var på hemmaplan tvunget att vinna med minst två mål mot Falkenbergs FF för att säkra gruppsegern. 

Och det blev onekligen en svettig eftermiddag för gästerna, inte minst för målvakten Johan Brattberg. Jens Gustafssons lag låg stundtals på hårt för att spräcka nollan och nyförvärvet Jonathan Levi var skottsugen. 

Brattberg gjorde först en bra parad på mittfältarens försök i första halvlek – och sedan räddades keepern av ribban i den andra. Samtidigt stretade Falkenberg emot bra och stack emellan med en del farligheter och testade Isak Pettersson i målet. 

Men i minut 68 lossnade det för hemmalaget. Sead Haksabanovic testade skott från oväntad position och överraskade Johan Brattberg, som för första gången i matchen såg felplacerad ut. 

Dramatisk avslutning 

1-0 till IFK Norrköping – och en dramatisk avslutning att vänta. Med tio minuter kvar fick en framstormande Alexander Fransson ett jätteläge, men Brattberg stängde igen mellan benen och limmade bollen. 

I slutminuterna nickade Christoffer Nyman tätt över Brattbergs ribba och Simon Thern sköt utanför. Närmare än så kom inte IFK Norrköping, som trots 1-0-segern alltså har spelat färdigt i cupen för den här gången. 

– Den blev lite som man hade tänkt sig från början. Norrköping hade mycket boll, lite väl mycket kanske. De är skickliga, men gillar inte att jaga boll på egen planhalva och det borde vi utnyttjat lite mer. Men nu gick det ju bra, säger Johan Brattberg, som i tv-intervjun med C More efteråt kallade sin egen insats ”okej”. 

Nu har han tänkt om. 

– Haha, jag är väldigt nöjd med min prestation. Jag är lite felplacerad på målet, men annars gick det bra. Det är kul att få en sådan här match. 

Falkenbergs FF kan se fram emot kvartsfinalen nästa helg. Motstånd är inte klart ännu. 

– Om Östersund går vidare har vi kanske större chans mot dem än de topplagen som är kvar, men det är ju en jävla resa, säger Johan Brattberg. 

 

Så startade Falkenberg 4-4-2

Johan Brattberg 

Sander van Looy Tobias Karlsson Carl Johansson Tibor Joza 

Christoffer Carlsson John Björkengren Anton Wede Jacob Ericsson 

Edi Sylisufaj Nsima Peter