Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Falkenberg klättrar efter viktiga segern

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Drömmen om allsvenskan 2021 lever för Falkenberg. 

Laget slog Örebro hemma med 2-1 efter stor dramatik. 

Därmed lämnar hallänningarna jumboplatsen. 

Falkenberg, som kom till spel med tre raka förluster, gjorde en gedigen insats mot Örebro på hemmaplan. 0-0 i paus, men sedan tryckte Tobias Englund upp 1-0 i nättaket efter fint förarbete på högerkanten.

 Glädjen blev dock kortvarig, Deniz Hümmet kvitterade omgående med ett mäktigt avslut från nära håll. 

– Det var skit. Men starkt att vi inte gräver ner oss efter det utan bara kör på, säger FFF-backen Calle Johansson i Dplay. 

Men hemmalaget var starkt på fasta situationer och med kvarten kvar skallade Calle Johansson in segermålet på en hörna. 

Örebro prickade ribban två gånger

– Jäkligt skönt att få vinna en match och göra mål. Jag kommer upp bra och styr ner den i bortre hörnet, säger han och fortsätter: 

– Det var inget skönspel, men en bra arbetsinsats. Vi skapar mycket chanser och det känns välförtjänt. Vi är påkopplade och smäller på bra. 

Örebro hade två bollar i ribban, en i vardera halvlek, och låg stundtals på hårt i slutet, men hemmalaget försvarade sig bra. 

Segern innebär att Falkenberg lämnar jumboplatsen och passerar Kalmar FF i tabellen. Smålänningarna har dock en match mindre spelad och möter Elfsborg borta på söndagen. 

I nästa omgång ställs Falkenberg mot just Kalmar FF.