Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ex-IFK:aren på väg till ny norsk klubb

Mikael Dyrestam.
Foto: MARIA STEEN
Dyrestam i Blåvitt-tröjan.
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN

Mikael Dyrestam, 29, lämnar Sarpsborg, men ser ut att stanna i Norge.

Enligt uppgifter till GT är mittbacken aktuell för en övergång till Odds BK. Det skulle i sådana fall bli den förre IFK-spelarens sjätte klubb i karriären. 

– Vi håller alla dörrar öppna, säger Mikael Dyrestam.

I somras återkom Mikael Dyrestam till skandinavisk fotboll efter en säsongs spel i grekiska Xanthi. Då valde mittbacken spel i Sarpsborg där han blev lagkamrat med David Mitov Nilsson, Anton Saletros och sedermera även Guillermo Molins. 

I en intervju med GT i somras berättade Dyrestam om tiden i Grekland: 

– Det har varit en minst sagt speciell situation, både ur ett privat perspektiv och med tanke på pandemin som härjat och härjar fortfarande. Vi gick från spel till månader av uppehåll, bara för att sen ladda om till nedflyttningsslutspel, och så blir det inget av det, sa Dyrestam då och fortsatte:

– Jag fick ett förslag om att förlänga men valde att tacka nej. Samtidigt har jag fått väldigt bra erfarenheter på många olika sätt, så upplevelsen har allt som allt varit väldigt bra. 

Aktuell för Odds BK

Nu kan GT avslöja att Dyrestam är på jakt efter en ny klubb och att Odds BK, seriekonkurrent med Sarpsborg, ligger närmast till hands för att knyta till sig mittbacken inför nästa säsong. 

Tidigare under karriären har Mikael Dyrestam representerat IFK Göteborg, Ålesund, NEC Nijmegen, Kalmar FF och Xanthi.

Huvudpersonen själv vill inte uttala sig om specifika klubbar, men öppnar för ett flertal alternativ gällande vad som blir nästa steg i karriären. 

– Jag är hemma i Sverige och tränar nu för att hålla i gång, men har inte tagit något beslut än om vad som händer framöver. Jag och min rådgivare har bestämt oss för att avvakta och se vilka anbud som kommer. Det har funnits konkret intresse från klubbar i både Norge och Sverige, men vi håller alla dörrar öppna innan vi tar ett slutgiltigt beslut, säger Mikael Dyrestam.

”Allt gick enligt plan”

Generellt är mittbacken nöjd med sin tid i Sarpsborg och betonar vikten av att ha en kort ”infasningstid” – i klubben återförenades han nämligen med sin tidigare tränare Mikael Stahre vilket gjorde startsträckan betydligt kortare.

– Allt gick enligt plan, jag fick mina matcher och kände att jag visade det jag ville visa upp. Det fungerade bra med både träningarna och matcherna, jag visste vad jag fick och vad som väntade när jag väl kom dit, säger Dyrestam.

Du spelade ju i Ålesund för många år sedan. Hur har den norska fotbollen utvecklats, tycker du?

– Mycket. Deras talanger klarar sig väldigt bra ute i Europa. Kolla på Ödegaard, Håland, Hauge… Visst, de är fortfarande väldigt bra tränade och spelar fysisk fotboll, men den har gått framåt på alla plan. Sen gillar de att jämföra sig med Sverige, allsvenskan och svenska lag – vinner de en träningsmatch mot något lag hemifrån så är de direkt bättre än oss på allt, säger Dyrestam och skrattar.