Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ett misstag och ett mål i comebacken

Bjärsmyr jublar över målet.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Comebacken i Blåvitt kom tidigare än planerat.

Och Mattias Bjärsmyr, 34, hamnade direkt i hetluften.

Han missade markeringen vid 0–1 och nickade själv in 1–1.

– Givetvis var deras första mål tungt, men jag försökte att inte lägga för mycket krut på det, säger han efter 2–2 mot Mjällby.

När båda mittbackarna André Calisir och Kristopher da Graca gick sönder senast mot Varberg anade Mattias Bjärsmyr att det skulle kunna bli aktuellt med spel mot Mjällby.

Och när startelvan togs ut fanns mycket riktigt den comebackande guldmedaljören från 2007 bredvid hälften så gamle Jesper Tolinsson i det blåvita mittförsvaret.

Mål bakom ryggen

Redan i den tredje minuten hamnade Bjärsmyr i en position han inte ville hamna i.

Mjällbys David Löfquist slog ett inlägg från högerkanten, som Jacob Bergström nickade i mål bakom Bjärsmyrs rygg.

– Det var min gubbe, det är inget att snacka om. Det var visserligen ett fantastiskt bra inlägg och egentligen ett bra mål, men det var min gubbe som gjorde mål. Det finns ingen ursäkt, säger han.

”Kommer säkert tänka i kväll”

Klarade du av att skaka av dig det direkt?

– Jag är ju människa jag också, jag är ju inte känslokall. Men nånstans är man inne i matchen, i sin lilla bubbla. Jag kommer säkert att tänka på det i kväll, men just då hjälper det inte att gå omkring och fundera, svarar mittbacken.

Mattias Bjärsmyrs andra insats värd att notera – utöver ett gult kort i slutet av första halvlek – kom även den tidigt. Det hade inte ens gått fyra minuter av andra halvlek när han var beredd på returen då Tobias Sana satte en frispark i ribban.

Rullade ett halvt varv

Nicken skickade bollen över mållinjen, men målskytten såg det inte.

– Jag slängde mig och rullade nog ett halvt varv. Sen såg jag att den studsade inne i målet, säger Mattias Bjärsmyr.

Det var dock ytterst nära att hans första mål efter återkomsten i Blåvitt inte skulle betyda någonting. 

– Det var tråkigt. Vi hade bollen mest och försökte föra spelet, därför kändes det väl som att deras mål kom från ingenting. Men skönt att vi kvitterade igen, säger han.

Hur var det att spela med 17-årige Jesper Tolinsson?

– Det var kul. Jag har bara tränat lite grann med honom. Det är kul att få vara med på hans resa lite grann, säger Mattias Bjärsmyr.