Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sågningen: ”Var knappt tre passningar i rad”

Junes Barny debuterade i den blåvita tröjan. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

ALBUFEIRA. IFK Göteborg avslutade träningslägret med förlust mot sydkoreanska Jeonnam Dragons. 

Och tränaren Poya Asbaghi var allt annat än nöjd. 

– Det var knappt tre passningar i rad, säger han. 

IFK Göteborg mäktade bara med ett skott på mål och svarade för en svag prestation i Albufeira i Portugal. 

Jeonnam Dragons, som nyligen degraderades från högstaligan, vann med 1-0 efter ett nickmål bara sekunder från slutsignalen. 

Blåvitt hade svårt med passningsspelet och slarvade mycket. 

– Om man ska börja med det som var bra så kan jag gilla arbetsinsatsen spelarna gjorde och kommunikationen de hade sinsemellan i försvarsspelet. Vi är ett lag som jobbar hårt för varandra, styr varandra och hjälper varandra i försvarsspelet. Det gör att när offensiven inte fungerar så finns det ändå något att luta sig tillbaka mot, säger Poya Asbaghi och fortsätter:
–  Offensivt är det en match som lämnar väldigt, väldigt mycket att önska. Självklart är planen bedrövlig, men vi kan med de förutsättningarna som finns ändå göra en betydligt bättre match offensivt.

Asbaghi: Inte ett dugg orolig 

Laget åker hem under tisdagen och på söndag väntar Nyköping i svenska cupen. Poya Asbaghi är medveten om vad som måste förbättras, men betonar att han inte är orolig. 

– Nej, inte ett dugg. Jag är rätt övertygad om att vi kommer se en bättre offensiv redan till nästa match. Om man får välja någon del är det bra för oss att kunna sätta fundamenten i vårt försvarsspel. Är vi ett lag i februari som behärskar båda delarna väldigt bra är det jävligt bra.  I dag blev det lite för mycket av det goda. Det var lite för mycket kladd centralt.

Lagkaptenen Sebastian Ohlsson säger att man inte ska dra för stora växlar av mötet med sydkoreanerna med tanke på gräsmattans skick. 

– Vi spelar på en åker och det tar i benen tidigt och man kan inte ha samma fart. Och vi får problem när de sätter hög press, men samtidigt ska vi inte skylla på planen för de löser det bättre än oss. 

Ohlsson: Det var otroligt 

Ohlsson hade också synpunkter på Jeonnam Dragons duellspel. 

– Det var otroligt. De gick in fult i tacklingarna, men varje gång man nuddade dem så skrek de och ramlade. De kan få trycka på, men då behöver de inte skrika när de får en tackling. 

Högerbacken, han är det emellanåt numera, tycker ändå att Blåvitt är väl rustat för tävlingssäsong. 

– Det är klart att vi inte är lika redo som vi kommer att vara då allsvenskan drar i gång men det tror jag inte att något lag är. Vi är absolut redo för att köra hårt på söndag, säger Ohlsson. 

Så startade IFK Göteborg, 4-3-3

Giannis Anestis

---

Sebastian Ohlsson

André Calisir

Kristopher da Graca

Victor Wernersson

---

Junes Barny

Amin Affane

Patrik Karlsson Lagemyr

---

Giorgi Kharaishvili

Benjamin Nygren

Sargon Abraham