Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erlingmark tvåmålsskytt: ”Lite dåligt val av match”

Allsvenska snackisar från torsdagens omgång. Hör Expressens reportrar från IFK Göteborg-ÖsStersund och Mjällby-Sirius.
Foto: JONAS LINDSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg såg ut att gå mot en tung förlust hemma mot Östersund. 

Då klev lagkaptenen August Erlingmark fram och fixade kvitteringen med sitt andra mål för dagen. 

– Jag hade hellre tagit tre poäng, säger han besviket. 

IFK Göteborg fick en drömstart hemma mot Östersund och tog ledningen redan efter tre minuter genom August Erlingmark. IFK fortsatte därefter att dominera matchinledningen. 

Sedan hände någonting i mitten av den första halvleken. Alhassan Yusuf och Sargon Abraham missade var sin jättechans och kort därefter kom fyra minuter som kom att bli avgörande för hela matchen: 

* Minut 27. Östersund kvitterar till 1–1. 

* Minut 29. Hosam Aiesh bränner en straff för Blåvitt. 

* Minut 31. Östersund tar ledningen med 2–1. 

”Totalt oacceptabelt”

Efter de här fyra minuterna tappade IFK Göteborg sedan allt.

– Det är hur vi hanterar minuterna efter det som är totalt oacceptabelt och något man inte kan acceptera i en sådan här förening, säger August Erlingmark och fortsätter:

– Man känner att de får en gratisbiljett in i matchen när vi bränner straffen. Då börjar de firar när de vinner ett inkast och de firar allting. Det är klart att det är tufft för oss, sen kan inte vi skrämmas av att de firar ett inkast.

Vad sa ni till varandra i paus efter det?

– Vi sa att det var alldeles för dåligt. Vi kan inte stå i morgon och säga att vi ska slå Östersund och att vi är ett bättre lag egentligen. Det handlade om att gå ut och visa det i andra halvlek. Vi var förbannade och det var väldigt mycket känslor så klart. 

I andra halvlek gick sedan IFK ut och spelade upp sig. I den 85:e minuten kunde just Erlingmark kvittera till 2–2, vilket också blev slutresultatet, med sitt andra mål för dagen. Ett av få blåvita glädjeämnen. 

När blev du tvåmålsskytt senast?

– Det var väl i en U17-match jag blev det senast. Det här var lite dåligt val av match, det är inte så att jag står här och är glad över det. Det kanske känns lite bättre i morgon när man för en gångs skull har blivit målskytt, men jag hade hellre tagit tre poäng. 

13 poäng på 13 matcher

Poängtappet innebär att IFK Göteborg har 13 poäng efter 13 spelade matcher. 

 – Det är en stor besvikelse så klart och lite tomhet. Det finns många negativa känslor just nu, men det är deppigt och för dåligt helt enkelt, säger Erlingmark.

– Vi är medvetna om att vi behöver jobba väldigt hårt de kommande dagarna för att komma tillbaka starkare mot Örebro. Då hoppas jag att vi får se ett annat Blåvitt. 

Vad säger du om er säsong så här långt?

– Det är inte tillräckligt bra, det är för dåligt. Vi har inte utnyttjat ledningarna på hemmaplan. Nu måste vi studsa tillbaka och det kommer bli tufft, men vi är beredda att göra jobbet. 

Vad krävs för att det ska lossna?

– Alla har dåliga perioder, men topplag blir inte straffade utan vänder det till något som är okej i alla fall. Det behöver inte sprudla offensivt men det ska vara stängt bakåt. Tyvärr har vi en katastrofal period i första halvlek där de får två mål och det går ju inte. Vi kan inte stå här och säga att vi kan luta oss tillbaka på bra prestationer, vi måste som helhet vara mycket bättre för att vinna matcher i allsvenskan. 

På söndag väntar en ny viktig match borta mot Örebro. Då är det återigen förmodligen bara tre poäng som räknas för de blåvita.