Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erlingmark redo att agera mittback igen

Blåvittkaptenen August Erlingmark.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han har fått ta klivet ner som mittback de senaste matcherna när skadorna duggat tätt. 

IFK-kaptenen August Erlingmark har dock ingen preferens på position inför derbyt mot BK Häcken. 

– Det kvittar faktiskt för min del, säger han. 

IFK Göteborg har dragits med en hel del skador i säsongsinledningen, inte minst i mittförsvaret. André Calisir är fortfarande borta från spel och blir så ett tag till. Däremot är Kristopher Da Graca åter i matchspel. 

I Calisirs frånvaro har i stället mittfältaren August Erlingmark ta klivet ner i mittlåset bredvid Mattias Bjärsmyr.

Vad föredrar han själv för position inför Göteborgsderbyt mot BK Häcken?

– Inför säsongen var det bara mittfältare som gällde, sen är det klart att när man gör bra prestationer blir man sugen på att göra det igen. Jag trivs bra på båda positionerna och tycker att det funkat jättebra som mittback nu, bättre än förväntat. Det kvittar faktiskt för min del. 

”Känns pigga och fräscha”

Hemmalaget BK Häcken har 13–0 i målskillnad i sina tre senaste hemmamatcher, mot Hammarby, Elfsborg och AIK. IFK Göteborg vill inte bli fjärde raka storlaget att bli utklassat.

– Vi har konstaterat att de har varit bra hemma och gjort mycket mål. Vi har pratat om hur vi ska stoppa dem, sen har vi respekt för att det är ett bra lag, säger Erlingmark. 

– Elfsborgmatchen är häpnadsväckande eftersom Elfsborg hade så fin form. Sen är det knappt man hinner se något överhuvudtaget, jag är nörd egentligen men har inte kollat en match i år. Vi försöker fokusera på vårt och det vi ska göra. Sen vet vi att om man ger dem ytor är de skickliga. 

Vilka är favoriter?

– Oj, det är svårt att säga. Det är väl jämnt tror jag, det brukar bli jämna matcher. Vi känns pigga och fräscha och det är kul att det är så roliga matcher nu. Det blir ett annat sug och positivitet. 

Hur viktig är den här matchen rent statusmässigt?

– Det här är Göteborgsklubbarna i allsvenskan, så det är alltid viktigt. Sen helt ärligt är det lite speciellt nu eftersom man inte hinner tänka så mycket. Det är alltid viktiga matcher mot storlagen.