Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eriksson: ”Mår inte bra av Instagram och Twitter”

Sebastian Eriksson.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Roland Nilsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Sebastian Eriksson, 32, hade det jobbigt mot Sandviken senast och har stöttats av klubben. 

Negativa kommentarer på sociala medier har han försökt undvika. 

– Jag har märkt att jag inte mår bra av Instagram och Twitter och fan vad det heter, säger vänsterbacken. 

Division 1-laget Sandviken tog sig främst fram på sin högerkant och ledde med 3-1 i början på andra halvlek, men IFK Göteborg vände och vann förra helgens cupmöte med 4-3. 

Men Sebastian Eriksson fick utstå hård kritik av blåvita anhängare. 

– Jag hade en tung match, jag jobbar fortfarande på att komma rätt i min vänsterbacksposition. Jag hade en dålig dag på jobbet, säger Sebastian Eriksson, som normalt är central mittfältare, och fortsätter: 

– Det är en helt annan position, ett helt nytt ställe på planen, allting är olikt. Men ge mig lite tid så löser jag det. Jag har gjort det innan och behöver bara få lite kontinuitet, vi behöver få det allihop, jag har ju många nya framför mig. Vi behöver spela ihop oss, men det har vi tid till. 

Märkte du av kritiken? 

– Jag har lärt mig att stanna utanför det där, jag vet att det inte är någon idé att läsa. Jag har varit med så länge och spelat överallt. Jag spelar där tränaren säger till mig att spela och håller käften. 

Eriksson: Jag blir bara irriterad

Sebastian Eriksson försöker att hålla sig borta från Instagram och Twitter där många supportrar uttrycker sina åsikter om enskilda spelare. 

– Jag kollar lite ibland men väldigt lite. Jag vill inte vara med där. Det kostar mer än vad det ger. Jag har tagit ett ganska aktivt val att inte vara med där. Jag blir bara irriterad. 

Vad har Roland Nilsson sagt? 

– Vi pratar mycket och han försöker stötta mig, att jag inte ska dra för stora växlar av en dålig match. Sådant händer. Jag behöver lära mig saker, det behöver man alltid och jag har tid på mig innan serien börjar. 

Är du redo att starta mot Sundsvall? 

– Absolut! Att stå på sex poäng efter två matcher är jätteviktigt om vi ska försöka vinna den här gruppen, men Sundsvall är ett bra lag med två duktiga forwards så det blir en tuff match. 

https://twitter.com/IFKGoteborg/status/1363195435830153217

IFK Göteborg såg att Sebastian Eriksson fick utstå många negativa kommentarer efter matchen mot Sandviken och skrev följande uppmaning på sitt Twitterkonto: ”Idrottsföreningen Kamraterna. Vi har ett namn som säger mycket om vilka vi vill vara och hur vi ska vara mot varandra och andra. Framåt tillsammans, kamrater!”

Nilsson: Han ska inte gräva ner sig 

Roland Nilsson ger sin syn på saken och säger: 

– Det är alltid lätt att hänga den som är inblandad i situationen, men kunde vi ha backat upp honom mer? Jag tycker att det blir fel fokus på saker och ting. Vi vinner och förlorar som ett lag och hjälper varandra och stöttar varandra. Vi försöker hålla misstagen till ett minimum, men ibland blir det extra tufft. Sebban gör många bra saker i matchen också och det får man inte glömma. Vi vinner ju matchen och han är en del i det. 

Blåvitts tränare tror att Sebastian Eriksson har lärt sig av misstagen. 

– Han ska inte gräva ner sig på något sätt och det tror jag att han är väl medveten om. Det är en lite ovan position för honom och vi har pratat om vad han ska tänka på, säger Nilsson. 

IFK Göteborg möter Gif Sundsvall hemma på Valhalla IP på söndagen. Avspark 13.00.