Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Eriksson kan slippa straff för utbrottet

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var heta känslor efter IFK Göteborgs oavgjorda match mot Falkenberg.

Sebastian Eriksson var så frustrerad i spelartunneln att hans skrik hördes in i tv-intervjun med Robin Söder.

Nu meddelar fotbollförbundet att Eriksson inte kommer bli anmäld av matchdelegaten.

I matchens absoluta slutskede kvitterade Falkenbergs FF mot IFK Göteborg efter ett antal omdiskuterade situationer. 

Det blåvita lägret menade att bollen som föranledde målet hade passerat kortlinjen, att spelaren som slog inlägget var offside samt att målskytten Calle Johansson borde blåsts av för frispark när han gick upp i duellen med Rasmus Wikström.

Poya Asbahgi var vansinnig efter matchen. 

– Sista övertidsminuten finns inte. Vi blir rånade på två poäng. Mer än en minut efter den tillagda tilläggstiden blir det mål. Vi har en spelare som ligger ner i 25 sekunder och får en minuts tillägg. Jag har aldrig i mitt liv varit med om tre kontroversiella händelser på 45 sekunder, sa han till C More. 

Eriksson slipper straff – av matchdelegaten

Argast av alla var Sebastian Eriksson som på sin väg mot omklädningsrummet skrek så högt att Robin Söders intervju med C More fick avbrytas. 

– När du har sprungit där i 96 minuter och tiden är slut och de gör mål efter det... Då blir det mycket känslor på en och samma gång. Man försöker lugna ner sig, men det tar några minuter. Jag blir självklart arg när jag vet att det är offside, då blir man galen. Sen när en domare blir helt stissig och inte vet vad han ska kolla på, det blir inte bättre av det, sa Eriksson när han mötte skrivande press efter matchen.

Det finns en risk att Eriksson kan straffas i efterhand för sitt utbrott, men det kommer i sådana fall inte att komma från matchdelegaten. Det meddelar Per Eliasson, chef för matchdelegaterna på svenska fotbollförbundet, under söndagen. 

– Matchdelegaten befann sig vid tidpunkten för utbrottet uppe på läktaren och hade överblick över arenan. Han var inte i spelartunneln och kommer därmed inte heller att göra en anmälan eller rapport gällande just det. En notering kommer att göras, men det är upp till domarna att göra en rapport om vad som hände i tunneln. 

Vad blir nästa steg?

– Om domarna gör rapporten så kommer den att behandlas av disciplinnämnden.