Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erbjuds nytt kontrakt: ”Det betyder mycket”

Victor Wernersson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Victor Wernersson, 24, sitter på ett utgående avtal.

Enligt uppgifter till SportExpressen har IFK Göteborg erbjudit försvararen ett nytt kontrakt.

– Det betyder mycket när det kommer ett förslag fast det är tufft för många klubbar, säger Wernersson.

Inför säsongen 2018 värvades Victor Wernersson till IFK Göteborg från danska Velje. Skåningen skrev på ett treårskontrakt och växte snabbt fram till ordinarie i laget.

Under Poya Asbaghis ledning har försvararen gjort över 60 matcher i IFK Göteborg-tröjan, två mål och åtta assist. Samtidigt sitter 24-åringen på ett utgående avtal. 

Men IFK Göteborg vill behålla spelaren. Enligt uppgifter till SportExpressen har Blåvitt erbjudit Wernersson ett nytt tvåårskontrakt.

”Betyder mycket - är stolt”

Parterna har fört en dialog under en tid men ännu inte landat i ett slutgiltigt beslut.

– Det är glädjande. Det är ett kvitto på att man har gjort det bra. Jag är jätteglad och stolt. Det betyder mycket när det kommer ett förslag fast det är tufft för många klubbar i dessa tider. Jag fick en bra känsla och blev glad, säger Victor Wernersson.

Har du landat i ett beslut?

– Nej, vi har inte kommit fram till något än. Vi har en dialog och så får vi se hur det slutar. Det gäller att ta ställning till vad som känns rätt, det kommer jag, min agent, Kennet Andersson och Pontus Farnerud att göra. Vi får se hur det blir.

Hur ser du på framtiden?

– Det är konstiga tider nu. Förra säsongen gick bra men nu har vi haft corona. Man får värdera vad som känns bäst för utvecklingen. Det är svårt att säga när, men någon gång vill man komma ut utomlands, men det är svårt att säga när.

När tar du ett beslut?

– Vi har inte satt någon tidsgräns. Vi får se hur det utvecklar sig den kommande tiden och ta beslut efter det. Det viktiga är att ha en dialog hela tiden och snacka, sedan får vi se hur det slutar med förlängningen. Jag tror att det blir bra till slut, i vilket fall som helst, jag trivs här och älskar Göteborg och har inget negativt att säga. Det är en ära att spela för Blåvitt och vi hoppas att vi kommer fram till en lösning.

Victor Wernersson mot BK Häckens Ahmed Yasin.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Victor Wernersson jublar efter sitt mål mot BP säsongen 2018.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Du har fått stort förtroende i Blåvitt sedan du kom. Vad betyder det?

– Jättemycket. Jag kom från en tuff period i Danmark och fick chansen. Poya trodde på mig och jag känner hela tiden att jag utvecklas här med honom och Ferran Sibila. Det betyder mycket att få spela regelbundet och alla spelare hade velat göra det, och jag har fått den chansen, vilket är otroligt skönt. Jag har utvecklats mycket.

Om hemvändarna: ”Alltid kul när de kommer hem”

Tycker du att kraven skruvats upp på Blåvitt inför den här säsongen?

– Jo, men så är det. Vi vill inte sluta sämre än förra året, även om det var en bra säsong så kanske tabellplaceringen var okej. Både supportrarna och vi i laget förväntar oss en högre placeringar, vi har möjligheten att vara med där uppe. Laget utvecklas hela tiden, vi har kunnat träna mer detaljerat under den här tiden, förhoppningsvis ger det effekt när allsvenskan drar i gång.

Den senaste tiden har ett gäng Blåvitt-profiler tränat med laget. Benjamin Nygren, Marcus Berg, Pontus Dahlberg och Mattias Bjärsmyr har alla genomfört träningspass på Kamratgården. Wernersson tycker det höjt kvalitén ytterligare.

– Det är alltid kul att de kommer hem till Göteborg och kör med oss när de får chansen. När de inte får träna med sina klubbar så är det en perfekt möjlighet att träna med Blåvitt. Även om de inte är med på hela träningen så visar de en professionalitet och man får se hur de jobbar innan och efter träningarna. Jag tror att många kan lära sig mycket av dem, säger försvararen.