Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Enskilt sämsta insats jag sett i hela mitt liv”

Tobias Hysén
Foto: ERIK SIMANDER / TT
Tobias Hysén.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Pontus Wernbloom.
Foto: PRIVAT

Tobias Hysén, 36, avslutar fotbollskarriären.

Då passar en gammal lagkamrat på att skicka en gliring.

– När du var vänsterback mot Örebro... det är den enskilt sämsta insatsen jag har sett i hela mitt liv, säger Pontus Wernbloom, 32.

Tobias Hysén avslutar karriären.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

På söndag mot Malmö FF gör Tobias Hysén sin sista match som fotbollsspelare i IFK Göteborg efter tio säsonger, 379 A-lagsmatcher (327 från start) och 144 mål (89 i allsvenskan).

36-åringen är en ikon i Blåvitt-kretsar och kommer att hyllas på söndag.

Vännen och den förre lagkamraten Pontus Wernbloom kunde inte hålla sig utan skickar redan nu en videohälsning till Hysén via IFK Göteborg.

– Vad ska man säga om dig som spelare? V-löpningarnas konung. Den enda som ber om ursäkt när han själv blir nersparkad. Snabb så in i helvete – och en jävla legend i Blåvitt. Jag hoppas att de kommer att hylla dig riktigt mycket i dag, säger han i ett klipp som publicerats på IFK Göteborgs Twitter.

https://twitter.com/IFKGoteborg/status/1058320439968194560

”Älskar dig av hela mitt hjärta”

Wernbloom fortsätter:

– Som person, då? Du har betytt otroligt mycket för mig. Du är en av mina bästa vänner än i dag och jag är superglad att jag får ha dig i mitt liv. Jag älskar dig av hela mitt hjärta, det ska du veta. Vi hörs ju varenda dag, så det är inget nytt – men jag kanske inte brukar säga att jag älskar dig varje dag kanske… Men jag vill att du ska veta att jag gör det i alla fall. Jag hoppas att du njuter under sista matchen och tar in atmosfären för sedan ska du börja jobba (skratt).

Tobias Hysén och Eric Bassombeng.
Foto: BILDBYRÅN

”Snurrade upp dig”

Pontus Wernbloom tar även tillfället i akt att påminna oss om ett av Hyséns sämre minnen från spelarkarriären.

– Jag glömde att säga att ditt livs sämsta insats någonsin är mot Örebro, när Eric Bassombeng snurrade upp dig på läktaren gång efter annan. Tränaren satte dig som vänsterback och det är den enskilt sämsta insatsen jag har sett i hela min karriär, säger Wernbloom och skrattar hjärtligt.

IFK Göteborg möter Malmö FF på Gamla Ullevi klockan 15 på söndag.


LÄS MER: Därför nobbade Hysén familjens tv-serie