Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En dålig halvlek och det gick ut över mig”

Göteborgaren har inte fått mycket speltid i belgiska Genk.
Foto: VINCENT VAN DOORNICK / ISOSPORT BILDBYRÅN
Benjamin Nygren gjorde succé i Blåvitt förra våren.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Han har fått minimalt med speltid i Genk och kopplas ihop Borussia Mönchengladbach. 

För GT ger Benjamin Nygren, 18, sin syn på första året i Belgien och det påstådda samtalet med Oscar Wendt. 

– Jag ångrar verkligen inte att jag flyttade. Men det var lite konstigt i början när en dålig halvlek gick ut över mig, säger han. 

Benjamin Nygren är hemma i Göteborg på obestämd tid. Klart är att belgiska ligan på grund av coronaviruset är avslutad i förväg och att Genk slutade sjua. En ordentlig missräkning för de regerande mästarna. 

– Jag har ingen aning om vad planen är nu. Sedan tidigare är det sagt att vi skulle börja träna i maj, men nu vet man inte hur det blir med det. Det kommer nya grejer hela tiden. Det som händer är sjukt, säger han. 

Tills vidare tränar han på egen hand, filmar delar av sina pass och skickar till tränarteamet. 

– Vi använder en app så att de kan se all data. 

”Omöjligt att fuska” 

Går det att fuska med träningen? 

– Det är helt omöjligt, haha. I går hade vi ett brutalt jobbigt pass och då var två-tre spelare ”sjuka”. Osmart av dem. Eller, de kanske var sjuka, men de får ta igen det sedan när de är friska. Man kommer inte undan. Vi får scheman varje dag. 

Benjamin Nygren var stekhet i allsvenskan förra våren.
Foto: BILDBYRÅN

Förra våren gjorde den unge göteborgaren stor succé i allsvenskan och IFK Göteborg fick över 40 miljoner för honom när han såldes till Champions League-klubben Genk. Benjamin Nygren tog för sig direkt, men sedan tog det tvärstopp. 

– När jag tänker tillbaka gick det väldigt bra i början. Jag gjorde mål i första matchen, men blev sedan utbytt i paus i den andra. Det kändes lite konstigt. Laget hade gjort en dålig halvlek, men jag tycker verkligen inte att jag var den största orsaken till det men det gick ut över mig. Vi hamnade i en väldigt konstig situation i början av säsongen och tränaren var pressad redan efter några omgångar, säger mittfältaren/anfallaren. 

Har pratat framtid med Genk 

Det var i augusti som Benjamin Nygren blev utbytt i paus – sedan har han inte spelat en enda minut i ligan. Samtidigt är konkurrensen stenhård. 

– Det har varit väldigt lärorikt, både fotbollsmässigt och privat. Jag har lärt mig mycket om mig själv och hur jag hanterar vissa situationer. Och det har varit riktigt, riktigt bra träningar och de matcherna jag har spelat har varit väldigt tuffa. 

I januari hade han ett framtidssnack med klubben. En utlåning var på tapeten, men Genk ville behålla 18-åringen. 

– De sa att de trodde på mig och jag är inställd på att vara kvar. 

Du ångrar inte flytten? 

– Nej, verkligen inte. Det är inget man ska göra, man fattar ett beslut om vad man tycker är bäst där och då och det har som sagt varit ett väldigt lärorikt år. 

Oscar Wendt.
Foto: FIRO SPORTPHOTO / DPA/IBL

Silly season är i gång och enligt tyska medieuppgifter ska Oscar Wendts klubb Borussia Mönchengladbach vara intresserat av Benjamin Nygren till nästa säsong .

– Det har jag inte hört något om alls. 

Du ska tydligen ha pratat med Oscar Wendt om detta, enligt sajten. 

– Haha, nej, det har jag fan inte gjort. Enda gången jag kanske kan ha pratat med Wendt är när han tränade med Blåvitt för 1,5 år sedan eller något, men jag tror inte det är det de menar i så fall. 

Umgås med Wikström och Ohlsson 

Benjamin Nygren tar till vara på tiden hemma i Göteborg och umgås med gamla lagkompisar som Rasmus Wikström och Samuel Ohlsson (nu i Öis). 

– Det är rätt gott att träna med kompisar eller familj på förmiddagen och sedan ha hela dagen ledigt. Vissa dagar är det jobbigt att träna på egen hand, men generellt sett fungerar det bra när man får in rutinerna. 

Kan det bli aktuellt att träna med Blåvitt framöver? 

– Ingen aning faktiskt.