Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfsborgsstjärnans miss: ”Jag såg inte bollen”

Elfsborg kryssade - men det gick klart värre för Djurgården och Hammarby under söndagen.
Jesper Karlsson besviken: ”Vi har inte riktigt roligt ännu”Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Det blev mållöst på Olympia under måndagskvällen.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jesper Karlsson bjöd på mest skönlir i den annars torftiga 0-0-matchen mellan Helsingborg och Elfsborg. I 86:e minuten fick han chansen att avgöra, men stjärnan hann inte reagera på det öppna målet.
– Jag såg inte bollen. Jag hade lätt bara kunnat ta emot och lägga in den, men allt gick så fort, säger 21-åringen. 

Elfsborg kom till Olympia med starkt självförtroende efter premiärsegern borta mot IFK Göteborg och 2-2 hemma mot guldfavoriten Hammarby.

Nu gästade boråsarna ett Helsingborg som förlorat med 3-0 mot Varberg och 4-0 mot Kalmar. Den här gången höll dock HIF tätt bakåt och det hela slutade 0-0 i en slätstruken match.

Jesper Karlsson i bortalaget var den som ville mest framåt. Dribblern, som var med på landslagets januariturné i vintras, fick också ett gyllene läge att avgöra i 86:e minuten. HIF-målvakten Anders Lindegaard missbedömde ett inlägg och Karlsson fick öppet mål, men spelaren hann inte reagera och avslutet gick inte på mål.

– Jag såg inte bollen. Jag var helt säker på att målvakten skulle ta bollen, han hoppade ju upp... Så nej, jag såg inte bollen. Jag hade lätt bara kunnat ta emot och lägga in den, men allt gick så fort, konstaterar Karlsson som inte är nöjd med sitt lags insats. 

– Vi var tunna offensivt. Det blev mycket långbollar. Vi har inte riktigt roligt ännu, vi behöver lite mer fantasi. Vi är inte där ännu. Jag försökte hitta på lite saker men det ville sig inte för mig heller tycker jag.

”Visste inte vilket HIF vi skulle möta” 

Elfsborgs andra raka kryss innebär att de är fyra poäng bakom serieledande Norrköping. En missräkning att spela oavgjort på Olympia? Jesper Karlsson vill inte dra det så långt.

– Vi visste inte vilket HIF vi skulle möta i och med deras start. När det går dåligt kan man slå ur underläge, det finns en kraft i det.  

Olof Mellberg var kritisk till domarinsatsen, han menade att Helsingborg inte fick någonting med sig. Vad säger du?

– Haha, jag hörde Mellberg hela matchen! De var kanske lite sena med domslut och så, men så är det ibland.