Elfsborgs olycka: Backen ut på bår

Joseph Okumu fick lämna matchen mot Kalmar på bår.

Elfsborg drabbades av en tuff skada i mötet med Kalmar.

Efter en halvtimmes spel fick Joseph Okumu rullas ut på bår.

– Det kan vara något tidigare som han slagit upp, säger experten Robert Åhman Persson i Dplay.

Men Elfsborg vann till sist matchen med 2–1 efter en sen vändning.

Mittbacken Joseph Okumu har varit en starkt bidragande orsak till att Elfsborg släppt in minst antal mål i årets allsvenska.

I bortamatchen mot Kalmar under måndagen kan Boråslaget därför ha drabbats av ett rejält bakslag.

När Okumu rusade mot kortlinjen för att rädda bollen från att gå ut till hörna blev han sittande utanför planen.

Joseph Okumu utburen på bår

Okumu satt sedan kvar utanför planen i ett par minuter innan Gustav Henriksson kom in i hans ställe. Okumu rullades sedan i väg på båren med ett bandage som gick över hela låret.

– Det är självklart tråkigt. Vi får hoppas att det inte är alltför allvarligt, säger Dplays expert Robert Åhman Persson.

– Han har ett lindat knä, det kan vara något tidigare han slagit upp eller en skadekänning.

I en händelserik första halvlek tog Kalmar FF ledningen i den 14 minuten när Fidan Aliti tryckte in bollen efter en hörna. Hemmalaget såg länge ut att ta tre poäng, men Elfsborg skulle stå för en sen vändning.

Elfsborg fortsatt obesegrade i allsvenskan

Sivert Heltne Nilsen kvitterade i den 85:e minuten och på tilläggstid fastställde Samuel Holmén slutresultatet till 1-2.

– Det är alltid skönt att göra mål, framför allt när det är så viktiga mål. Vi höjer vårt spel i andra halvlek. Vi hade svårt med vår press i första och skapa chanser. Men det var mycket bättre i andra, vi lyckades trycka ner dom längre i banan. Till slut fick vi både ett och två mål. Det är skönt, det är det här laget i år – det är en jävla skön känsla. Alla kör till domaren blåser, och vi tror på det vi gör. Det är inga tillfälligheter, säger Holmén i Dplay.

Segern innebär att Elfsborg fortsatt är obesegrade i allsvenskan efter sju omgångar. En stor skräll för många.

– Jag tror att alla som har sett oss i år ser skillnaderna, vi är ruskigt jobbiga att möta. Alla gör sitt jobb till 100 procent. Det spelar ingen roll om vi leder eller ligger under, vi trummar på, tror på vår spelidé och maler ner motståndarna, säger han.