Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfsborgs värvning – han ersätter Stuhr-Ellegaard

Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Här är Elfsborgs nästa värvning. 

Norske målvakten Mathias Dyngeland är klar för Borås-klubben - och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023. 

- Det känns väldigt bra att vara på plats, säger Dyngeland till Elfsborgs officiella hemsida. 

Det var för en vecka sedan som Borås Tidning avslöjade att norske målvakten Mathias Dyngeland såg ut att bli Kevin Stuhr-Ellegaards ersättare. Dansken fick lämna Elfsborg efter åtta säsonger och klubben har sedan dess letat efter en ersättare för att fylla luckan efter trotjänaren med. 

Utgående kontrakt 

Nu har Elfsborg meddelat att de kommer att presenteras en ny spelare under tisdagen och under eftermiddagen blev det också officiellt med att Dyngeland skrivit på.  

24-åringen hade ett utgående kontrakt med Sogndal och gjorde i dagarna helt klart med de sista detaljerna i sitt personliga kontrakt med Borås-klubben. Dyngeland har spelat 147 matcher för Sogndal. 

- Det känns väldigt bra att vara på plats och jag ser fram emot att börja säsongen och något nytt, säger 24-åringen till Elfsborgs officiella hemsida. 

Dyngelands kontrakt med Elfsborg sträcker sig över säsongen 2023.