Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elfsborgs hjälte: ”Jag har ständig kontakt med AIK”

Chinedu Obasi. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Han värvades för att göra mål – och den förre AIK-spelaren Chinedu Obasi, 32, levererar för Elfsborg. 

Frågan är vad som händer efter säsongen. 

– Jag har kontakt med AIK hela tiden, säger anfallaren. 

Polaren från AIK-tiden, Stefan Ishizaki, slog ett hårt inlägg från högerkanten, Obasi tajmade perfekt och klippte in 1-0. Elfsborg höll sedan undan och tog en mycket efterlängtad trepoängare efter tre raka kryss. 

– Äntligen lyckades vi vinna. Jag är nöjd med lagets prestation och nu tar vi det härifrån, säger Obasi. 

Hur trivs du i Elfsborg?

– Jag trivs väldigt bra här. Resultatmässigt har det inte varit lätt, men vi kämpar på. Lagandan blir bättre och bättre. Efter den här segern får vi mer positiv energi och bättre självförtroende. En väldigt viktig seger, inte bara för oss spelare utan även för supportrarna, så att de fortsätter tro på oss. 

Har det varit lätt för dig att komma in i det här? 

– Det är alltid lätt för mig att spela, haha. Nä, men jag  försöker anpassa mig. Det är en annorlunda utmaning för mig. Jag kan inte minnas när jag spelade i ett lag som har legat så här långt ner i tabellen (tolva). Okej, kanske i Bolton men inte annars. Men det är en härlig utmaning som jag uppskattar.  

Två vändor i AIK

Chinedu Obasi har gjort två sejourer i AIK, den senaste 2017. I våras representerade han Bolton, men där gick det trögt och korttidskontraktet förlängdes inte. 

Hur hamnade du i Elfbsorg? 

– Ärligt talat, jag vet inte. Jag snackade lite med ”Ishi” (lagkamraten Stefan Ishizaki) när jag höll på att bestämma mig. Jag ville spela matcher, så visst, varför inte? Jag hade bud från Turkiet och andra ligor, men jag kände ju till allsvenskan och ville spela mer för att hitta bästa möjliga form. 

Hade du kontakt med AIK också? 

– Ja, det har jag hela tiden. Vi pratade, men de hade redan gott om anfallare då och laget gjorde bra ifrån sig, så det fanns ingen anledning att ändra på något. Elfsborg var ett bra val för mig, men jag är i ständig kontakt med AIK, en klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Jag hade en bra relation med fansen också, men jag är här nu och försöker hjälpa Elfsborg så mycket som möjligt. 

Två mål på fem matcher 

Kontraktet med Boråslaget gäller säsongen ut. 

– Sedan är allt öppet. Vem vet vad som händer? Jag kan absolut se mig här nästa säsong också, men huvudfokus nu är att klättra i tabellen. Vi kan sitta ner och prata efter säsongen. 

Chinedu Obasi har gjort två mål på fem matcher sedan återkomsten till svensk fotboll. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!