Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfsborg vann i toppen – Per Frick matchhjälte

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/BORÅS. Kampen om Europaplatserna. 

Då vände Elfsborg till seger mot IFK Norrköping med 2-1. 

Stor matchhjälte blev Per Frick som avgjorde i den 70:e matchminuten.
– Vi var kanon. Vi var det bättre laget så detta var välförtjänt, säger Frick. 

Tabelltrean mot tabellfyran. Elfsborg tog emot IFK Norrköping i Borås och det skulle inte dröja länge innan nollan spräcktes. 

Tim Rönning plockade upp ett hemåtpass i straffområdet och domaren Mohammed Al-Hakim tvekade inte. Indirekt frispark blev det. Sead Haksabanovic tappade fotfästet och halkade men lyckades ändå sätta bollen i krysset. 

Elfsborg tryckte på för en kvittering och i matchminut 24 satte en stormande Simon Olsson 1-1, vilket också blev halvtidsresultatet. 

Frick avgjorde

I den andra halvleken var det bara Elfsborg. Hemmalaget ångade fram gång efter gång och till slut kom målet. 

Med 20 minuter kvar föll Johan Larsson omkull efter en duell med Henrik Castegren i straffområdet. Al-Hakim blåste för straff och Per Frick stegade fram och prickade in 2-1, hans nionde mål för säsongen. Norrköpings Isak Pettersson var dock nära att rädda då målvakten var på bollen. 

– Jag försökte kolla ut honom, men han var kylig och stod kvar. Då fick jag tänka om och skjuta så långt ut som möjligt. Det räckte. Skönt att ha marginalerna med oss för en gångs skull, säger matchvinnaren Frick som tycker att Elfsborg vann rättvist.

– Vi var kanon hela matchen. Vi fick en tuff start, men vi var mentalt starka och det gör segern ännu skönare. Vi var det bättre laget så detta var välförtjänt. 

”Måste vinna alla matcher” 

Norrköping försökte få till en slutforcering men kom aldrig till några riktigt heta målchanser och matchen slutade 2-1. Därmed tar Elfsborg tre mycket värdefulla poäng i jakten på en Europaplats. 

– Det var en tuff match. Elfsborg är fysiska och bra framåt. Det kunde gått hur som helst. De satte sina chanser, vi gjorde det inte, säger Norrköpings 1-0-skytt Sead Haksabanovic och tillägger besviket:

– Vi måste vinna alla matcher som är kvar för att nå Europa.