Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfsborg tappade poäng i slutminuterna

Elfsborg tappade segern till oavgjort mot Kalmar.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Matchen slutade 2-2.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Elfsborg tappade poäng i slutminuterna.

2–0-ledning blev till 2–2 mot Kalmar.

– Vi gjorde ett sista försök att få in ett segermål.... Det var en tuff utmaning,. Det är klart: har man 2-0, då är man inte jättenöjd när man får kryss. Men Kalmar gjorde det bra, säger Jimmy Thelin till BT.

Elfsborg såg ut att gå mot en komfortabel seger hemma mot Kalmar FF.

Redan efter fyra minuter tog de ledningen via Per Frick, och med knappt 30 minuter kvar av spela utökade Leo Väisänen till 2–0.

– Vi började matchen väldigt bra. Sen blev (Frederik) Holst skadad. Då tappade vi lite i positioner och rytm. Kalmar tog över helt i sista delen av första halvlek. Vi kom undan med en ledning i halvtid, säger Jimmy Thelin till BT.

Och Kalmars övertag skulle ge utdelning.

För bara två minuter efter Väisänens mål reducerade Sebastian Ring. Och med tre minuter kvar av matchen kvitterade Oliver Berg.

– Vi började egentligen bra i första men när vi gjorde bytet och inte hittade våra positioner så utnyttjade Kalmar det jättebra. De fick snurr på sina saker och vi jagade boll istället för att hålla positionerna. I andra korrigerade vi det. Det tar mycket kraft också när de får det greppet. Vi hamnade lite lågt, de gjorde inlägg och fick göra mål på ett inlägg, säger Jimmy Thelin till BT.