Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfsborg släppte in två mål – på fem minuter

Expressens Daniel Kristoffersson och Noa Bachner är ute med ett nytt avsnitt av podden ”Disco & Noa” om allsvenskan. Se en tjuvtitt här.
Jacob Ondrejka blev en av målskyttarna i Elfsborg.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Jesper Karlsson och Anton Thorsson i matchen mot Odds.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Genrep för Elfsborg inför Svenska cupen.

Då tappade Elfsborg en 2–0-ledning mot norska Odds BK – på fem minuter.

– Det är en besvikelse, när vi har ett grepp om dem, säger Jesper Karlsson om matchen som slutade 2–2.

Med Svenska cupen runt hörnet fick Elfsborg besök av fjolårets tabellfyra i norska Tippeligan Odds BK. Då tog Elfsborg kommandot i matchen direkt.

Christopher McVey inledde målskyttet när han efter bara åtta minuter tog vara på ett kliniskt inlägg i straffområdet från Jesper Karlsson.

Dryga kvarten senare fick nyförvärvet Jacob Ondrejka bollen vid mittplan och satte fart. På egen hand lirkade han sig igenom Oddförsvaret och gjorde bort två försvarare, innan han elegant placerade bollen mellan benen på målvakten.

Efter det sjönk Elfsborg ner med laget samtidigt som Odd flyttade fram. Odd försökte skapa något – men förgäves. Elfsborg stod alltid rätt och satte stopp för varje anfall.

– Första 30 tycker jag vi spelar bra. Vi trycker ner dem och de skapar ingenting. Vi är bra första fem minuterna i andra halvleken också, men sedan tappar vi presspelet och bjuder in dem till matchen, säger Jesper Karlsson.

Kalldusch för Elfsborg

Andra halvlek fortsatte i samma anda. Odd flyttade fram ännu mer men lyckades aldrig skapa något nämnvärt.

Men med knappt 60 minuter spelade hände någonting i Elfsborgförsvaret. Gästernas reduceringsmål kom från ingenstans via en nickskarv från Torgeir Börven. Fem minuter senare fick Torgeir Börven återigen stå fri i Elfsborgs straffområde innan han enkelt placerade in 2–2.

En kalldusch för Elfsborg som fram tills dess hade ägt matchen. I matchens slutminuter blev Elfsborg rejält tillbakatryckta, men några fler mål blev det inte i matchen och Elfsborg tappade sin, vad det såg ut som, bekväma tvåmålsledning.

– Det är frustrerande när vi spelar så bra i första halvlek. Jag vet inte om det hade med byten att göra... Men vi har en så pass bra trupp så det är en besvikelse, när vi har ett grepp om dem, säger Jesper Karlsson.

Uppgifter: MLS-klubbar intresserade av Jesper Karlsson

Under tisdagen rapporterade Borås Tidning om att tre MLS-klubbar visat intresse för Jesper Karlsson. Bland annat Montreal Impact.

– Jag har fokus här och nu. Sedan får det skrivas hur mycket det vill. Det har inte hänt någonting, säger Jesper Karlsson till GT.

Finns det konkret intresse?

– Jag vet att det finns intresse, jag har koll på det. Men jag är i Elfsborg för tillfället och det är här mitt fokus ligger.

Hur ser du på om en sådan chans skulle uppenbara sig?

– En bra fråga. Jag är bara sugen på att spela fotboll. Jag trivs bra i Elfsborg och sedan får vi se. Vi får se vad framtiden har att erbjuda.

På lördag väntar Svenska cupen för Elfsborg när de ställs mot Brage.

– Det är inget lag man ska underskatta. Man hade velat ha vinst i dag mot Odd, men vi är taggade inför lördag och ska ge allt, säger Jesper Karlsson.