Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfsborg på väg att sälja Hümmet

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Elfsborg är nära att sälja Deniz Hümmet, 24. Enligt uppgifter till SportExpressen är klubben överens med turkiska Hatayspor om en övergång. 

Nu är det upp till spelaren att bestämma sig om en flytt blir av.

– Vi vet att han ser sig om efter andra utmaningar och vi är positiva till det, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

Det var i augusti förra året som Elfsborg lånade ut sin 24-årige anfallare Deniz Hümmet till Örebro SK resten av säsongen eftersom att spelaren ville ha regelbunden speltid. Lånesejouren på Behrn arena blev lyckad och totalt fick Hümmet spela tolv matcher.

Totalt gjorde anfallaren fem mål och två assist innan han återvände till Elfsborg. Örebro ville behålla spelaren efter succén och klubbarna har fört en dialog i vinter men spelaren har samtidigt sonderat terrängen efter en ny utmaning.

Nu kan det dock bli en flytt till Turkiet.

Kan bli flytt till Turkiet

Enligt uppgifter till SportExpressen är Elfsborg nära att sälja Deniz Hümmet till den turkiska klubben Hatayspor. Klubbarna är överens om ramarna för en övergång och nu är det dock helt upp till spelaren att bestämma sig om en affär ska bli av i vinter.

Hatayspor ligger för närvarande sexa i den turkiska högstaligan tio poäng bakom serieledarna Besiktas och åtta poäng bakom tvåan Fenerbahce.

– Jag kan bekräfta att vi har ett kontraktsförslag att ta ställning till från en turkisk klubb. Det är något vi har att ta ställning till och ska diskutera sedan får vi se, säger Blash Hosseini när SportExpressen når honom på telefon.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson:

– Vi kan inte kommentera klubbar. När det gäller Deniz vet vi att han ser sig om efter andra utmaningar och vi är positiva till det. Dyker det upp något som är bra för honom och för oss så har vi en dialog. Vi är inte överens med någon klubb och vi har en dialog med ett antal lag.

”Marknaden styr”

Vad begär ni i övergångssumma?

– Det är marknaden som styr och vi har en bra dialog med spelaren och hans representanter och vad som är rätt. Det beror på vilken klubb som dyker upp och vad som är rimligt för dem samt hur marknadsvärdet är.