Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfsborg på jakt efter Trelleborgsanfallaren

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Elfsborg slutade på en tolfteplats i årets allsvenska.

Till nästa säsong väntas klubben plocka in en del nya namn. Enligt uppgifter till SportExpressen är Deniz Hümmet ett av namnen som Elfsborg överväger att förstärka anfallet med. Parterna har träffats och diskussioner förs.

Men det finns även ett turkiskt intresse för anfallaren.

Elfsborg hade en riktigt tung allsvensk säsong i år. Klubben slutade på en tolfteplats under Jimmy Thelins ledning och var länge inblandade i bottenstriden.

Klubben kunde först pusta ut och säkra ett nytt allsvenskt kontrakt i omgång 28 då man spelade 0-0 hemma mot Dalkurd på Borås arena.

Redan nu jobbar klubbens sportsliga ledning intensivt inför nästa säsong och det har hunnit hända en hel del. Anfallaren Viktor Prodell valde att lämna Elfsborg efter fem säsonger och Emir Bajrami har avslutat karriären för att i stället ta hand om U19 och U21 under ledning av utvecklingsansvarige Tobias Linderoth.

Elfsborg intresserat av Deniz Hümmet

Samtidigt jobbar Elfsborg på att ta in en anfallare då det finns luckor att fylla efter att Viktor Prodell valt att lämna klubben för nya äventyr.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Trelleborgs FF Deniz Hümmet en av kandidaterna som Elfsborg tittar på när man vill rusta upp anfallssidan inför 2019.

Klubben har anmält sitt intresse och parterna har träffats och hört sig för gällande anfallarens situation. Dock har Elfsborg ännu inte presenterat ett officiellt bud på spelaren.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Finns ett intresse från Turkiet

Hümmet skrev på för Trelleborg inför säsongen 2018 och spelade 28 matcher för klubben den här säsongen där han stod för totalt fem mål och en assist.

Trelleborg lyckades dock inte hålla sig kvar i allsvenskan då man slutade sist och Hümmet vill därmed satsa på ett nytt äventyr till nästa år. Det är dock långt ifrån säkert att det blir Sverige för Hümmets del då det även finns ett intresse från turkiska klubbar.

SportExpressen har sökt Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson för en kommentar.


FÅ BÄST KOLL: Följ Elfsborg – direkt i Messenger