Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elfsborg nära att värva en ersättare till Okumu

Gustaf Lagerbielke.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Jospeh Okumu.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

Här är spelaren som ser ut att ersätta Joseph Okumu i Elfsborg. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Elfsborg och Västerås SK överens om övergångssumman för mittbacken Gustaf Lagerbielke. Allt talar för att den 21-årige mittbacken presenteras som Borås-klubbens nästa nyförvärv inom de närmaste veckorna. 

Jospeh Okumu såldes i förre veckan till holländska Gent för omkring 30 miljoner kronor. Enligt vad SportExpressen erfar får Elfsborg omkring 26 miljoner kronor direkt och garanterade bonusar upp till just 30 miljoner kronor. Därutöver kan klubben få ännu mer om olika prestationsbaserade bonusar faller in. 

Ersätter Okumu i Elfsborg 

Klubbchefen Stefan Andreasson bekräftade tidigare att försäljning blir en av Elfsborgs största försäljningar någonsin. 

 – Vi har haft en bra och seriös dialog med Gent en längre tid och har nu kommit överens om en uppgörelse som vi känner oss väldigt nöjda med. Den är också ekonomiskt sett en av IF Elfsborgs största någonsin. Vi är enormt stolta över Josephs tid hos IF Elfsborg, sa Andreasson för tre dagar sedan. 

Nu är Elfsborg på väg att göra klart med Okumus ersättare. Enligt SportExpressens uppgifter  är Elfsborg överens med Västerås SK angående mittbacken Gustaf Lagerbielke. 

Parterna har förhandlat en tid 

Parterna har förhandlat en tid och nu kommit överens. Det som återstår är att spelaren och Borås-klubben ska komma överens om de personliga villkoren och där är en överenskommelse nära. 

Går allt som planerat kan Elfsborg presentera Lagerbielke som sitt senaste nyförvärv inom de närmaste veckorna. Lagerbielke, 21, värvades till Västerås SK från Sollentuna förra året och har gjort en stark säsong i VSK och superettan.