Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfsborg efter dramat: ”Måste bli tråkigare”

Johan Larsson.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Elfsborg hade två bollar i stolpen och missade en straff mot Blåvitt.  

Högerbacken Johan Larsson tror sig veta hur laget ska bli mer effektivt. 

– Vi måste bli mer tråkiga, säger han. 

Elfsborg gjorde en stark prestation mot IFK Göteborg i cupsemifinalen mot IFK Göteborg på Borås Arena. En intensiv match med mycket känslor och en hel del målchanser, främst från hemmalagets sida. 

Johan Larsson prickade stolpen i första halvlek och i förlängningen nickade han en boll som Giannis Anestis räddade via sin vänstra stolpe. 

– Det är surt, säger högerbacken och poängterar att ineffektiviteten inte är ett nytt tema i Boråsklubben den här säsongen. 

Larsson: ”Får vara ärlig och självkritisk”

– I en match kan det ju vara en slump att det blir så, men nu har det varit återkommande. Det går troll i det när man inte lyckas, men man får vara ärlig och självkritisk och säga att det är oskärpa också, fortsätter Johan Larsson. 

Elfsborg matade in många bollar mellan målvakt och backlinje och det blev ofta farligt, men matchens enda mål gjorde Blåvitts vänsterback Victor Wernersson. 

– Vi får enkla mål om vi offrar oss i de situationerna, men det gör vi inte. Vi måste kunna göra det bättre och bli mer cyniska i boxen och testa skott i stället för att spela in i döden. Vi måste bli lite mer tråkiga, säger Larsson. 

Jesper Karlsson låg bakom många chanser och brände en straff. Johan Larsson tycker inte att den offensive profilen behöver extra stöttning. 

– Han vet själv. Det är ändå bra att han slår straffen när han inte riktigt har lyckats med målskyttet. Han skapar ju otroligt mycket för oss och jag hoppas att han slår nästa straff också, säger Johan Larsson.