Moestafa El Kabir. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅNMoestafa El Kabir. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Moestafa El Kabir. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

El Kabir i lönebråk – kopplar in advokater

Publicerad

GÖTEBORG. Moestafa El Kabir, 29, är i lönebråk.

Nu har den allsvenske stjärnan kopplat in advokater för att lösa tvisten med sin turkiska klubb Antalyaspor – och tagit ärendet till Fifa, enligt GT:s uppgifter.

Enligt vad GT erfar handlar det om miljonbelopp.

Moestafa El Kabir är en publikfavorit i BK Häcken.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Moestafa El Kabir spelar i BK Häcken på lån från turkiska Antalyaspor.

Hittills har anfallsprofilen noterats för två mål på sju matcher i allsvenskan – och Häcken vill behålla sin publikfavorit.

Låneavtalet sträcker sig fram till VM-uppehållet, men Hisingsklubben hoppas att Antalyaspor köper ut honom från det lukrativa kontraktet i Turkiet som gäller i ett år till. 

El Kabir har inte lyckats ta en plats i den turkiska klubbens startelva och anses för dyr för att spela i B-laget.

– Det är de (Antalyaspor) som sitter i förarsätet, sa Häckens sportchef Sonny Karlsson till GT i måndags. Vill de behålla honom eller inte? Vi har ingen kontakt med den turkiska klubben utan vi hoppas att de kan komma överens om något. Det är klart vi vill behålla honom. Han är en duktig fotbollsspelare och tar kliv i rätt riktning varje dag. Han börjar se fin ut.

 

LÄS MER: Moestafa El Kabir kan stanna i Häcken

I tvist om utebliven lön

Samtidigt har Moestafa El Kabir hamnat i tvist med Antalyaspor om utebliven lön.

– Det har varit lite kaotiskt. Bland annat strul med lönen, det är den största anledningen till att jag är här (i Häcken) nu, klubben är fortfarande skyldig mig en del pengar. Om man räknar i svenska kronor är det jävligt mycket pengar, har El Kabir tidigare berättat för GT.

Nu kan GT berätta att El Kabir har kopplat in advokater i ärendet och att det är ett fall för Internationella fotbollsförbundet Fifa. Handlingarna skickades in till Fifa i tisdags.

 

LÄS MER: El Kabir om lönebråket: ”Skyldig mig pengar”

Rör sig om miljonbelopp

Enligt GT:s uppgifter rör det sig om miljonbelopp som Häckens anfallsstjärna anser att den turkiska klubben är skyldig honom för utebliven lön under våren.

Moestafa El Kabirs förhoppning nu är att kontraktet med Antalyaspor bryts så att han blir en fri spelare och kan förhandla med andra klubbar.

– Jag har några matcher kvar, sedan får vi se vad som händer. Det är ingen mening att spekulera, sa Moestafa El Kabir om sin framtid i måndags.

 

Moestafa El Kabir

Ålder: 29 år.

Född: Taqurit, Marocko.

Position: Anfallare.

Klubbar: NEC Nijmegen (Nederländerna), Mjällby AIF, Cagliari (Italien), BK Häcken, Al Ahli (Saudiarabien), Genclerbirligi (Turkiet), Sagan Tosu (Japan), Antalyaspor (Turkiet).

Aktuell: Spelar i BK Häcken på lån fram till VM-uppehållet.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag