Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

El Kabir i lönebråk – kopplar in advokater

Moestafa El Kabir. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Moestafa El Kabir, 29, är i lönebråk.

Nu har den allsvenske stjärnan kopplat in advokater för att lösa tvisten med sin turkiska klubb Antalyaspor – och tagit ärendet till Fifa, enligt GT:s uppgifter.

Enligt vad GT erfar handlar det om miljonbelopp.

Moestafa El Kabir är en publikfavorit i BK Häcken. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Moestafa El Kabir spelar i BK Häcken på lån från turkiska Antalyaspor.

Hittills har anfallsprofilen noterats för två mål på sju matcher i allsvenskan – och Häcken vill behålla sin publikfavorit.

Låneavtalet sträcker sig fram till VM-uppehållet, men Hisingsklubben hoppas att Antalyaspor köper ut honom från det lukrativa kontraktet i Turkiet som gäller i ett år till. 

El Kabir har inte lyckats ta en plats i den turkiska klubbens startelva och anses för dyr för att spela i B-laget.

– Det är de (Antalyaspor) som sitter i förarsätet, sa Häckens sportchef Sonny Karlsson till GT i måndags. Vill de behålla honom eller inte? Vi har ingen kontakt med den turkiska klubben utan vi hoppas att de kan komma överens om något. Det är klart vi vill behålla honom. Han är en duktig fotbollsspelare och tar kliv i rätt riktning varje dag. Han börjar se fin ut.

 

LÄS MER: Moestafa El Kabir kan stanna i Häcken

I tvist om utebliven lön

Samtidigt har Moestafa El Kabir hamnat i tvist med Antalyaspor om utebliven lön.

– Det har varit lite kaotiskt. Bland annat strul med lönen, det är den största anledningen till att jag är här (i Häcken) nu, klubben är fortfarande skyldig mig en del pengar. Om man räknar i svenska kronor är det jävligt mycket pengar, har El Kabir tidigare berättat för GT.

Nu kan GT berätta att El Kabir har kopplat in advokater i ärendet och att det är ett fall för Internationella fotbollsförbundet Fifa. Handlingarna skickades in till Fifa i tisdags.

 

LÄS MER: El Kabir om lönebråket: ”Skyldig mig pengar”

Rör sig om miljonbelopp

Enligt GT:s uppgifter rör det sig om miljonbelopp som Häckens anfallsstjärna anser att den turkiska klubben är skyldig honom för utebliven lön under våren.

Moestafa El Kabirs förhoppning nu är att kontraktet med Antalyaspor bryts så att han blir en fri spelare och kan förhandla med andra klubbar.

– Jag har några matcher kvar, sedan får vi se vad som händer. Det är ingen mening att spekulera, sa Moestafa El Kabir om sin framtid i måndags.

 

Moestafa El Kabir

Ålder: 29 år.

Född: Taqurit, Marocko.

Position: Anfallare.

Klubbar: NEC Nijmegen (Nederländerna), Mjällby AIF, Cagliari (Italien), BK Häcken, Al Ahli (Saudiarabien), Genclerbirligi (Turkiet), Sagan Tosu (Japan), Antalyaspor (Turkiet).

Aktuell: Spelar i BK Häcken på lån fram till VM-uppehållet.