Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter Sundsvalls succé – Blåvitt testar spanskt

IFK Göteborg letar nya spelare. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi och Ferran Sibila. Foto: BILDBYRÅN

Gif Sundsvall har haft stor framgång med sina spanska importer. 

Nu vill IFK Göteborg testa samma koncept.

Enligt GT:s uppgifter kommer två provspelare att träna med laget i veckan. 

IFK Göteborg skrev i januari ett treårsavtal med det Barcelonabaserade konsultbolaget Soccer Services och Ferran Sibilia, anställd hos företaget, kom in som assisterande tränare. 

När GT nyligen besökte Soccer Services i Spanien förklarade vd:n Miquel Farrerons vad man först och främst skulle ägna sig åt i IFK Göteborg. 

– Vi börjar med att fokusera på scouting. Vi ska hjälpa klubben att hitta spelarna som behövs just nu. Ligan startar väldigt snart så det handlar om morgondagens prestation. Vi ska se till att de har bra spelare så att laget är redo att tävla i morgon. Vi scoutar främst i Europa och naturligtvis även här i Spanien. Först och främst är det alltså kortsiktig scouting som gäller, sa Miquel Farrerons. 

Hittade Batanero 

Bolaget har tidigare hjälpt Gif Sundsvall med att bland annat hitta namn som Juanjo Ciércoles och David Batanero, spelare som imponerat i allsvenskan. IFK Göteborg försökte i somras köpa loss David Batanero, men Sundsvall tyckte att budet var för lågt. 

Nu är det alltså Blåvitts tur att testa det spanska spåret. Enligt GT:s uppgifter kommer en spanjor och en spelare som är starkt förknippad med spansk fotboll till Göteborg i veckan för att provspela med laget. 

Namn på spelarna samt position är i skrivande stund okänt.  

GT har sökt IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson för en kommentar.