Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter spruckna affären: ”Man blir lite dränerad”

Daleho Irandust.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Häckens sportchef Martin Ericsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Övergången till Frankrike stoppades i sista stund.

Nu är Daleho Irandust, 22, skadad – och sitter på ett utgående kontrakt med BK Häcken.

– Det är klart att det är jätteviktigt för klubben att få betalt för det man har utbildat, säger sportchefen Martin Ericsson i podcasten Lundh.

Daleho Irandusts övergång till franska Toulouse sprack i sista stund.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Transfern skulle bli vinterns största från allsvenskan.

BK Häcken hade accepterat ett bud från franska Toulouse – en affär som skulle vara värd över 15 miljoner kronor – men i sista stund sprack Daleho Irandusts övergång.

I samband med läkarundersökningen upptäcktes ljumskproblem hos Häckens stjärna som ledde till att han nyligen opererades.

– Man blir lite dränerad. När det inte blir ett positivt utfall blir det lite jobbigt, så är det ju. Men det är en läropeng att ta med, inget är klart förrän det är påskrivet och hundra procent, säger Häckens sportchef Martin Ericsson i Olof Lundhs podcast Lundh.

Toulouse ville trots det gå vidare, men Irandust fattade själv beslutet att stanna i Häcken för operation och rehabilitering.

Häckens sportchef Martin Ericsson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Vi vill gärna förlänga”

Nu har Irandust en rehabiliteringstid på tre månader. Samtidigt sitter han på ett kontrakt som löper ut i sommar.

Därmed är det oklart om 22-åringen kommer att dra på sig BK Häckens matchtröja igen. Men från Hisingsklubbens sida finns det ingen tvekan.

– I det här fallet vill vi gärna förlänga, och vi vill framför allt, när spelaren är en så stor profil för BK Häcken som han är, då han har gått från akademin hela vägen upp, då är det klart att det är jätteviktigt för klubben att få betalt för det man har utbildat. Sedan får man ha respekt för båda parter. Men ur ett klubbperspektiv som vi måste få att fungera och utveckla och finansiera så är det en jättestor del, säger Martin Ericsson.

Han vill däremot inte uttala sig om klubben redan har erbjudit Daleho Irandust ett kontrakt.

– Jag tänker inte gå in i detalj på hur det ser ut just nu. Vi får kommunicera det när vi har något mer konkret.