Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter EM-uttåget – tränar med Blåvitt

Marcus Berg på IFK Göteborgs träning under torsdagen.
Foto: LEOTRIM JUSUFI
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Marcus Berg på IFK Göteborgs träning under torsdagen.
Foto: LEOTRIM JUSUFI

GÖTEBORG. Förlust mot Elfsborg i måndags och ett prekärt skadeläge.

Men här kommer snart välkommen förstärkning för IFK Göteborg:

Under torsdagen tränade landslagsanfallaren Marcus Berg, 34, med Blåvitt efter EM-uttåget.

Marcus Berg med Viktor Claesson i EM.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Marcus Berg på IFK Göteborgs träning under torsdagen.
Foto: LEOTRIM JUSUFI

Marcus Berg var en del av det blågula landslaget som överraskande vann sin grupp i EM före Spanien, Polen och Slovakien – men sedan åkte ut direkt i slutspelet i åttondelsfinalen mot Ukraina.

Nu är han i träning med IFK Göteborg.

Under torsdagen fanns den 34-årige anfallaren med när Blåvitt tränade på Kamratgården inför bortamatchen mot Östersund på söndag.

Till den matchen är Berg inte tillgänglig – både han och Oscar Wendt är spelklara först den 15 juli när transferfönstret öppnar.

Marcus Berg (uppe till vänster) på läktaren tillsammans med bland andra Gustav Svensson när IFK Göteborg mötte Elfsborg i måndags.
Foto: TOMMY HOLL / TT NYHETSBYRÅN

Då kan Marcus Berg debutera

Det innebär att de kan debutera i hemmamatchen mot Mjällby den 18 juli och för IFK Göteborg, som har flera spelare på skadelistan, är det så klart välkommen förstärkning.

– Vi ska bygga upp honom successivt så att han blir redo både fysiskt och mentalt, så får vi se när han är spelklar. Men han har en stor vilja att komma in här och bidra, vilket vi vet att han kommer att göra, sa Blåvitts sportchef Pontus Farnerud till GT i helgen.

När IFK Göteborg mötte Elfsborg (0–1) i måndags fanns de båda hemvändarna på plats på Ullevis läktare, tillsammans med bland andra landslagsmittfältaren Gustav Svensson som ryktats vara aktuell för en återkomst i Blåvitt.

Marcus Bergs kontrakt med IFK Götborg sträcker sig över 2023. Han vann SM-guld med IFK Göteborg 2007 och har sedan dess representerat klubbar i fem olika länder. Sedan flera år tillbaka har han dessutom varit given i den svenska landslagstruppen.