Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter 16 år i BK Häcken – kan hamna i Örgryte

Emil Wahlström. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Thomas Askebrand. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Efter 16 år valde BK Häcken att inte förlänga kontraktet med trotjänaren Emil Wahlström, 31. 

Men mittbackens karriär kan ändå fortsätta i Göteborg. 

Enligt GT:s uppgifter ligger Örgryte nära till hans. 

– Han är med på vår lista, säger tränaren Thomas Askebrand. 

Hisings Backa-killen hymlar inte om att han gärna hade stannat i BK Häcken, klubben han kom till redan 2003. 

– Det har funnits i mina tankar ett tag, i och med att vi har varit så många mittbackar och jag sitter på utgående kontrakt. Känslan har varit att man har prioriterat andra spelare före att förlänga med mig. Jag känner en jättebesvikelse över att inte få vara kvar, sa han den 6 november och fortsatte: 

– Jag är bara 31 år och känner mig bättre tränad än någonsin, så det vore konstigt att slänga bort de här åren när jag fortfarande känner att jag är bra. Men jag har varit i Häcken så länge, så det handlar mer om att landa i det här beslutet nu först. Klart jag har mycket att erbjuda på fotbollsplanen men det bygger på att en klubb vill ha mig och att jag vill satsa i den klubben. 

Satsar på göteborgare 

Samtidigt har Örgryte IS, som slutade på fjärde plats i superettan, en uttalad målsättning att satsa lite extra på nyförvärv från Göteborg med omnejd inför 2019. 

– Vi har flyttat upp några underifrån (Wilmer Simonsson, Otto Peterson och Arvid Sigurdsson) och vi tittar på lokala spelare. Det är klart att någon enstaka kommer att komma in utifrån, men vi vill gärna se göteborgare. Personer som har en social närvaro i området. Det skapar en trygghet och trygghet är bra, har tränaren Thomas Askebrand sagt till GP.

Och nu har alltså klubben ställt in siktet på Emil Wahlström, som ses som en perfekt kugge i det lagbygge som på sikt ska etablera sig i allsvenskan, om allt går enligt planen. 

Thomas Askebrand är nöjd med fjärdeplatsen i år. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Enligt GT:s uppgifter har parterna haft kontakt och mittbacken vet att Örgrytes intresse är seriöst, men han vill ändå avvakta ett tag och se över sina alternativ innan ett beslut fattas. 

Öis tränare Thomas Askebrand säger så här om uppgifterna: 

– Det är mer än vad jag har koll på, men det är en intressant spelare. Jag har inte haft någon kontakt med honom, men det kan någon annan av våra andra gubbar haft. Han är med på vår lista, så är det ju. En bra spelare som håller hög nivå och som kan spela i många år till. 

GT har sökt Emil Wahlström för en kommentar.