Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victor Edvardsen: ”Inte hört något från Blåvitt”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Två fina mål mot IFK Göteborg. 

Victor Edvardsen, 25, gör stor succé i Degerfors – men har inte hört något från sin gamla klubb. 

– Ingenting. Och jag tycker att vi spelar ut dem i dag, säger anfallaren. 

Tränaren Roland Nilsson valde att låta några av de mest rutinerade spelarna inleda på bänken, men tunga namn som Tobias Sana, Sebastian Eriksson och Hosam Aiesh fanns med från start. 

Men det var Degerfors, med de förra Blåvittspelarna Sargon Abraham och Victor Edvardsen, som var klart piggast i kylan över 90 minuter. Gästerna kombinerade sig fram med fart och finess men skapade inga glödheta chanser före paus. 

Det gjorde däremot IFK Göteborg via Tobias Sana och Hosam Aiesh, men det slarvades med avsluten. Efter pausen tog Degerfors över rejält. En snabb kontring på högerkanten, inspel i mitten och 1-0 genom Victor Edvardsen. Anfallaren gjorde sedan 2-0 efter att ha vrickat sig fram centralt. 

– Två fina mål tycker jag. Jag är mest nöjd med det andra. Fint kombinationsspel och sedan hittade jag hörnet. Det var riktigt skönt, säger han. 

Debutanten Norlin nätade

IFK Göteborg höjde sig i slutet. Debutanten Gustaf Norlin rullade in reduceringen med fel fot och inhopparen Rasmus Wikström nickade in kvitteringen strax före full tid. 

– Men ändå 90 minuter bra fotboll från vår sida. Det är lite otur att det blir 2-2, säger Edvardsen, som är fotbollsfostrad i IFK Göteborg och en stor supporter sedan barnsben. 

– För mig betyder dagens mål mycket, det är här jag har mina rötter och jag har spelat här i hela mitt liv och stått på läktaren. 

Han jublade lite försiktigt efter fullträffarna. 

– Men det hade jag nog inte gjort inför ett fullsatt Gamla Ullevi. Alla mina vänner och min familj har Blåvitthjärta, klart att det är speciellt. Det handlar om respekt mot dem och respekt mot mig själv. 

Han lämnade IFK Göteborg i sena tonåren och har via division 2 gått den långa vägen till allsvenskan. 25-åringen imponerade stort i superettan i fjol, men från den gamla klubben har det varit tyst, trots lite rykten i vinter. 

– Jag har inte hört något, men sedan vet man aldrig vad som händer i fotboll. Gör man det bra får man ögon på sig och det är klart att om Blåvitt hade varit intresserade så hade det varit smickrande, men jag lever i nuet och det är bara att köra på. 

”Blåvitt har kanske lite att pyssla med”

Nykomlingen var alltså nära att vinna mot IFK Göteborg på bortaplan. 

– Men man ska inte dra för stora växlar av det här, men jag tycker att vi spelar ut dem, i alla fall i andra halvlek. Vi har full kontroll och gör det riktigt bra. Att de gör två mål i slutet... sådant händer i sådana här matcher. 

Edvardsen tycker att Blåvitt har en del att jobba på framöver. 

– Jag lägger inte så stor vikt vid dem, men de har kanske lite att pyssla med i uppspelsfasen. De har ju bra spelare och ska bara få ordning på det. 

Så startade IFK Göteborg

Första halvlek 

4-2-3-1

Ole Söderberg 

Alexander Jallow 

Calle Johansson (45)

Jesper Tolinsson 

Sebastian Eriksson 

August Erlingmark 

Alhassan Yusuf 

Kevin Yakob (45)

Tobias Sana 

Hosam Aiesh 

Alfons Nygaard 


Andra halvlek 

Ole Söderberg 

Alexander Jallow (63) 

Mattias Bjärsmyr 

Jesper Tolinsson 

Sebastian Eriksson (63)

August Erlingmark (63)

Alhassan Yusuf 

Gustaf Norlin

Tobias Sana 

Hosam Aiesh (60)

Alfons Nygaard (63)

Övriga: Giorgi Kharaishvili (60), Pontus Wernbloom (63), Hannes Lennartsson (63) Isak Dahlqvist (63), Robin Söder (63)