Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dubbla stjärnsmällar sänkte IFK Göteborg

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Östersund inledde den allsvenska säsongen med fem mållösa halvlekar.

Sedan small det ordentligt två gånger om.

Curtis Edwards och Saman Ghoddos dubbla drömmål sänkte IFK Göteborg när Östersund vann med 2–1.

– Vi är så jävla besvikna över att inte få med oss poäng härifrån, säger IFK:s tränare Poya Asbaghi.

Det var en fartfylld inledning på söndagseftermiddagen när Östersund tog emot IFK Göteborg.

Efter ett fint broderat IFK-anfall avslutade Tobias Hysén med högern som tvingade Andreas Andersson till en fin parad.

Sedan tog ÖFK över helt och hållet. Ken Sema hade lekstuga på sin högerkant och IFK:s vänsterback Victor Wernersson hade stora problem med den svenske landslagsmannen.

Men första halvlek förblev mållös.

ÖFK:s dubbla drömmål sänkte Blåvitt

Det skulle dock smälla ordentligt i den andra halvleken.

Östersund, som inlett allsvenskan med två raka matcher utan att göra mål, fick rejäl utdelning i den andra halvleken.

Curtis Edwards smällde in bollen i Pontus Dahlbergs högra kryss. Sedan tryckte Saman Ghoddos in en liknande rökare i det andra hörnet.

– Jag får faktiskt solen i ögonen, jag ser inte så bra om den går in. Men just i den sekunden kände jag att jag träffade bollen rätt, säger Saman Ghoddos till C More.

IFK skapade nerv sedan Mikkel Diskerud förvaltat ett misslyckat uppspel från Östersunds målvakt Andreas Andersson. Tobias Hysén hoppade över bollen på Emil Salomonssons låga inlägg och frispelade norrmannen som gjorde mål för andra matchen i rad.

Men närmre än så kom inte IFK Göteborg. Därmed står så väl Östersund som IFK Göteborg på tre poäng efter tre spelade matcher i årets allsvenska.

– Den här träningsveckan vi haft är den bästa under året. Alla har varit påkopplade till 100 procent, säger Saman Ghoddos.

– Alltid skönt att vinna. Äntligen, avslutar han.

Poya Asbaghi: "Hatten av för det"

En besviken, men samlad, Poya Asbaghi mötte pressuppbådet efter matchen.

– Det är tufft så klart. Men det visste vi på förhand, att komma hit är en av de svåraste matcherna, säger Asbaghi.

– Vi visar ändå bra moral. Vi ger oss inte efter deras mål, tyvärr räcker vi inte hela vägen. Vi är så jävla besvikna över att inte få med oss poäng så klart, men det enda vi kan göra är att titta igenom vår prestation. Där finns det en hel del saker att ta med.

Ken Sema ställde till stor oreda på IFK Göteborgs vänsterkant i den första halvleken. 

– Vi försvarar oss ändå väl i egen box, håller dem borta från de allra farligaste chanserna. Det känns helt plötsligt mycket enklare i andra när vi lyckas stänga Sema. Men vi kan prata om det, att stänga av Sema på högerkanten och att stänga igen ytan mellan linjerna. Då kliver Östersund fram och stänker dit två långskott. Hatten av för det, säger Asbaghi.

Potter: "Lätt att ge bollen till honom"

Graham Potter ville i stället gratulera sina spelare till tre poäng.

– Vi hade en riktigt bra attityd där ute i dag. Vi attackerade och höll moralen uppe. Spelarna visade karaktär i dag. Mycket bra sammanhållning, en fin respons. Jag är väldigt stolt över dem.

– Det är lätt att bara ge bollen till Sema. Vi kanske har förlitat oss lite för mycket på honom den senaste tiden. Men i dag anföll vi mycket bättre som lag, tycker Graham Potter.

Brwa Nouri: "Man går på myten om sig själv"

En lättad Brwa Nouri menar att det har varit en uppryckning i Östersund den senaste tiden.

– Vi har inte varit på den nivån vi vill vara. Vi fick ett uppvaknade redan i veckan efter matchen mot Dalkurd, hade ett bra snack i laget och har tränat på bra. Ska inte säga att det har vänt, vi behöver göra fler grejer, men det känns som att vi hade rätt mentalitet inför det här, säger Brwa Nouri.

Graham Potter pratar om att inte drabbas av föreställningen att ni är så bra att ni kan vinna matcher på beställning. Har det funnits en sådan tendens på riktigt eller något ni bara säger?

– Det är väldigt mänskligt, man går på myten om sig själv. Vi dras också med i alla körer som finns som sägs om oss. Det är lätt att tro att man är bättre än vad man är. Men vi måste komma ihåg att vi fått de sjungande körerna med oss för att vi haft respekt och jobbat hårt, mer än alla andra och jobbat som ett lag. När det gått så bra på sistone kan det bli lätt att tro att man är bättre än vad man är, vilket vi uppenbarligen inte är, säger Nouri.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!