Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömmålet: ”Hur het är inte han?”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Leo Bengtsson fortsätter leverera. 

22-åringen stod för ett drömmål när Häcken besegrade Norrköping med 1-0. 

– Den sitter rätt bra. Jag är nöjd, säger Bengtsson i Dplay. 

Det var toppmatch när IFK Norrköping, som senast besegrade Blåvitt, tog emot Häcken, som senast slog Varberg. 

Matchen inleddes intensivt och Peking hade två jättechanser redan efter tre minuter. Men nyförvärvet Pontus Dahlberg stod för kvalificerade räddningar och 0-0 stod sig halvleken ut. 

Gästande Häcken fick upp tempot i den andra halvleken och Alexander Söderlund hade en jättechans men Isak Pettersson stod för en fenomenal räddning. 

”Kommer in i hetluften direkt”

I matchminut 73 drev superhete Leo Bengtsson in i banan och drog i väg ett jätteskott – närmare en projektil – och 1-0 var ett faktum. Målet var Bengtssons sjätte på 16 allsvenska matcher. 

– Det är ett supermål av honom. Hur het är inte han. Han har utvecklats jättemycket under Andreas Alm, säger experten Alexander Axén i Dplay. 

IFK Norrköping pressade sedan på för en kvittering men 1-0 stod sig och Häcken är ny tabelltrea. Mörkare är det för Peking som faller till en femteplats, hela tio poäng bakom serieledare Malmö FF. 

– Det kändes bra när bollen lämnade min fot. Den sitter rätt bra och jag är nöjd med det. Jag har fått större förtroende sedan jag kom hit med fler chanser, säger matchens enda målskytt Leo Bengtsson. 

– Det känns skönt att jag fick göra ett par räddningar direkt i början. Då kommer man in i hetluften direkt. Norrköping är tunga och de mottar in inlägg men vi reder ut det och vinner, säger Pontus Dahlberg.