Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömmål av Irandust – från egen planhalva

Discoverys nya expert ger sin analys inför säsongen.
Foto: Dplay
Foto: Dplay
Foto: Dplay

Daleho Irandust stod för en kandidat till årets mål. 

Men Häcken fick trots det nöja sig med en poäng, efter att Yukiya Sugita fixat 2-2 med säsongens kanske fulaste mål.

– Det var ett okej mål. Jag kollade lite klipp på Marco Asensio i Real Madrid innan, fick inspiration, säger Irandust om fullträffen.

På söndagen avslutade Kalmar FF:s Piotr Johansson sin match mot Falkenberg med att plocka åt sig bollen vid halva plan efter en dålig rensning från målvakten. Bollen studsade upp och på halvvolley slog Johansson in 2-0. 

– Det är klassmål rakt igenom om jag får säga det själv, sa Johansson till Dplay. 

På måndagskvällen trumfade Daleho Irandust Johansson. 

Irandust drömmål mot Sirius

Häcken bröt ett Siriusanfall på egen planhalva och bollen hamnade hos Irandust. 22-åringen trampade fram till mittcirkeln och sedan avlossade han. 

Bollen fick en perfekt bana och trots att Siriusmålvakten Lukas Jonsson sprang tillbaka mot sitt mål kunde han inte göra något åt skottet. 

Så redan i omgång 3 har Irandust nominerat sig själv till årets mål i allsvenskan 2020. 

https://twitter.com/Dplay_Sport/status/1275127149310152712

Irandust berättar själv:

– Jag såg att målvakten stod långt ut. Jag kände att jag fick en bra träff men trodde faktiskt att den skulle gå utanför. Men sen blev det en bra skruv och den seglade in över honom.

– Det var ett okej mål. Jag kollade lite klipp på Marco Asensio i Real Madrid innan, fick inspiration, tillägger han.

Sirius kvitterade med flippermål

Och Pitor Johansson i Kalmar gjorde ett liknande i går. Det är flera snygga mål i allsvenskan.

– Ja, men det var ju utan målvakt...

Irandusts fullträff var det första i en svängig match som slutade 2-2. Detta efter att Sirius, som stundtals såg sylvasst ut under de avslutande 45 minuterna, stått för antitesten till Irandusts 1-0-mål. 

Ett inlägg in i Häckens straffområde ledde till ett smått vansinnigt flipperspel där bollen, efter att ha balanserat på mållinjen ett tag, rensades i Yukiya Sugitas bröst och studsade in i mål. 

I slutskedet av matchen fick Häcken ett jätteläge genom Ali Youssef. Men efter lite brysk behandling av en Siriusförsvarare kunde Lukas Jonsson bryta bollen som sedan gick till hörna. 

Häckenspelarna skrek ilsket på straff, utan att få gehör. 

2–2 blev slutresultatet.

– Det känns surt att vi inte får åka härifrån med tre poäng. Vi har många lägen och borde kanske avgöra, men har inte marginalerna på vår sida, säger Irandust.

Tre poäng efter tre matcher, det är man inte nöjda med i Häcken?

– Självklart inte.

Vad måste till?

– Vi har inte riktigt haft marginalerna med oss, haft en del otur. Det blir bättre och bättre, det är bara att släppa den här matchen nu och gå vidare.