Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Domen: Då hade de utmanat om guldet

GT:s krönikör Markus Wulcan går igenom den allsvenska säsongen för de västsvenska lagen.

Allsvenskan är färdigspelad – dags för bokslut.

GT:s krönikör Markus Wulcan summerar en märklig säsong för de västsvenska lagen.

Häckens tränare Andreas Alm. Foto: SVEN SONNTAG / IIMAGO SPORTFOTODIENST

BK HÄCKEN

Placering: Femma.

Wulcans kommentar: Tänk om laget hade haft Alexander Jeremejeff hela säsongen... då hade BK Häcken utmanat om SM-guldet, det är jag helt övertygad om. Hans ankomst i somras har betytt hur mycket som helst. Anfallaren är i mina ögon snart landslagsmässig. Med Jeremejeff får man ett helt annat flyt i spelet och dessutom en högklassig avslutare. Nästa år blir hyperintressant, men frågan är om skyttekungen Paulinho är kvar då. Brassen är i mitt tycke allsvenskans bästa spelare. 

Andreas Alms första säsong på Hisingen är klart godkänd och han känns definitivt som mannen som kan få laget att ta nästa kliv i jakten på klubbens första SM-guld, vilket är en uttalad målsättning. 

 

Blåvitts tränare Poya Asbaghi. Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

IFK GÖTEBORG

Placering: Elva.

Wulcans kommentar: Det mesta har redan sagts om denna märkliga och bedrövliga säsong. Spelarna har inte motsvarat förväntningarna och det har heller inte Poya Asbaghi gjort. Samtidigt är truppen totalt sett för svag och beslutet att inte ersätta Pontus Dahlberg i somras blev kostsamt. Likaså att nyförvärven dröjde och dröjde, där tappades många poäng. En ordentlig utvärdering ska göras och redan i veckan kommer besked om några spelares framtid. 

Poya Asbaghi är ändå värd en andra chans med en ny, pålitlig sportchef och vettigare trupp. Lägg krutet på en eller två riktigt bra spelare och satsa i första hand på ungdomarna, som Benjamin Nygren. Låna för allt i världen inte in utfyllnadsspelare från utlandet. Jag känner viss optimism inför 2019 även om uppförsbacken är brant.   

 

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin. Foto: JOHAN VALKONEN /STELLA PICTURES

IF ELFSBORG

Placering: Tolva.

Wulcans kommentar: Ett obegripligt stort fiasko som inte fått alls lika mycket uppmärksamhet som IFK Göteborgs dito, som förvisso har en helt annan tyngd, storlek och historia att falla tillbaka på. Jimmy Thelin ska vara väldigt glad att han inte har fått sparken, för han har fått ut kusligt lite av sitt material. På papperet ska laget förstås vara avsevärt högre upp i tabellen. Hemmaspelet har varit uselt och som en följd har publiksnittet sjunkit betänkligt. 

Räkna med att det kommer att hända mycket i Borås i vinter. Stefan Andreasson och kompani lär vara pressade.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!